E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın Avrupa'ya yaptırım tehdidiyle ekside kapandı---

ABD borsaları Trump'ın Avrupa'ya yaptırım tehdidiyle ekside kapandı

ABD borsaları Trump'ın Avrupa'ya yaptırım tehdidiyle ekside kapandı
10 Nisan 2019 - 04:48 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret müzakerelerin sürdüğü dönemde bir cephe de Avrupa'ya Airbus tehdidi yöneltmesi ABD borsalarında endeksleri aşağı çekti

ABD borsalarının üç ana endeksi de Salı gününü kayıplarla kapadı. Wall Street'teki bu düşüşte en büyük etken ABD Başkanı Trump'ın Avrupa'ya yönelik ticaret yaptırımı tehdidi oldu. IMF'nin küresel büyüme rakamlarında tahmin düşürmesi de ABD borsalarını olumsuz etkiledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Airbus'a verilen sübvansiyonları bahane ederek Avrupa ülkelerini geniş çaplı bir ticari yaptırımla tehdit etti. Trump, 11 milyar dolarlık Avrupa malına tarifeler getireceğini söyledi.

ABD'nin Çin ile ticaret müzakerelerinin sürdüğü dönemde Trump'ın Avrupa'yı da hedef alması, yatırımcılar tarafından küresel ticarete büyük darbe olarak değerlendirildi. Aynı gün IMF'in de küresel ekonomik büyüme rakamlarıyla ilgili tahminini aşağı çekmesi Wall Street'te yatırımcıları satışa yönlendirdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 190.44 puan ve yüzde 0.72 oranında düşüşle 26.150,58 puana gerileyerek kapadı. 8 günlük kazanç serisine son veren S&P 500 de, 17.57 puan ve yüzde 0.61 oranında düşüşle gün sonunda 2.878.2 seviyesine indi. Günü 7.909,28 puanda tamamlayan Nasdaq'ın kaybı ise 44.61 puan ve yüzde 056 oranında oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)