E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın bütçeyi imzalamasıyla rekora koştu---

ABD borsaları Trump'ın bütçeyi imzalamasıyla rekora koştu

ABD borsaları Trump'ın bütçeyi imzalamasıyla rekora koştu
29 Aralık 2020 - 00:35 borsagundem.com

Noel tatili öncesi sıkıntılı bir dönem geçiren ABD borsalarında, ABD Başkanı Trump'ın son anda bütçe üzerindeki blokeyi kaldırmasıyla iyimserlik arttı. 3 ana endeks de günü rekorlarla kapadı

ABD borsaları haftanın işlem gününü yükselişle kapatırken 3 ana endeks de kapanışta rekor seviyelere ulaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, piyasaların uzun süredir gündemini meşgul eden Kovid-19 salgınına yönelik 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını, daha önce tepki göstermesine rağmen pazar günü beklenmedik bir şekilde imzaladı.

Federal hükümetin kapanmasına ramak kala atılan ve aynı zamanda işsizlik maaşlarının ödenememe tehlikesini de ortadan kaldıran imza, piyasalarda iyimserliği artırdı. 

Diğer taraftan AB ile İngiltere arasında da bir ticaret anlaşmasının imzalanması, küresel ekonomiyle ilgili endişeleri azalttı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi 204,1 puan ve yüzde 0,68 oranında artışla 30,403,97 seviyesine yükseldi.  S&P 500 de 32,3 puan ve yüzde 0,87 oranında artışla 3,735,36'ya ve Nasdaq Bileşik 94,69 puan ve yüzde 0,74 oranında yükselişle 12,899,42 seviyesine ulaştı. 

Analistler, yılın son haftasında işlem hacminin zayıf olmasının beklendiğini, cuma günü ise yılbaşı dolayısıyla piyasaların kapalı olacağını belirtti.

Trump imzayı attı! ABD'de işsizlik yardımları kurtuldu

 

Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı

 

Borsa İstanbul'da yılsonu rekorları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)