E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları tüm zamanların zirvesinden geriledi---

ABD borsaları tüm zamanların zirvesinden geriledi

ABD borsaları tüm zamanların zirvesinden geriledi
19 Temmuz 2016 - 23:35 borsagundem.com

S&P 500 Endeksi, yatırımcıların karışık gelen şirket kar raporlarının ardından dikkatli olmasıyla, tüm zamanların zirvesinden düştü

S&P 500 Endeksi, 2014'ten beri en dar aralıkta seyretmesiyle birlikte, yatırımcıların karışık gelen şirket kar raporlarının ardından dikkatli olmasıyla, tüm zamanların zirvesinden düştü.

Hisse senetlerindeki son ralli, Netflix Inc.'nin büyüme oranının hayal kırıklığı yaratması ve Philip Morris International Inc.'nin, güçlenen doların ABD dışındaki satışları etkilemesinin sonucu olarak gelirlerinin tahminleri tutmayarak yüzde 3 düşmesiyle, darbe aldı. Johnson & Johnson ise, çeyreklik karının tahminleri geçmesinin ardından yüzde 1.7 yükseldi ve biraz denge getirdi.

S&P 500, son altı günde beş defa tüm zamanların zirvesini aştıktan sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 2,163.79 puana geldi. Dow Jones Sanayi Endeksi, 3 yılı aşkın sürenin en uzun serisinde, Johnson & Johnson, UnitedHealth Group Inc. ve McDonald’s Corp.'taki kazançların desteğiyle, yükselişini sekizinci seansa taşıdı.

Boston'da Mischler Financial Group Inc. uluslararası hisse senedi idari yöneticisi Larry Peruzzi, "Rekor seviyeleri vurduk ve şimdi tedbirli bir ilerleme var." dedi ve "Ekonomik rakamlar ve karlar açıklanmaya devam ediyor fakat kesinlikle yavaş bir işlem ortamı mevcut. Bu; Brexit'in ve her zaman hafif işlemle geçen Temmuz ve Ağustos aylarının bir bileşimi. Ayrıca endeksler ne zaman daha yüksek seviyelere gelse insanlar yeni bir itici güç arar." diye konuştu.

Amerikan hisse senetleri, S&P 500'ün, ekonominin güçlendiği ve Fed'in faiz artırımını ileri bir tarihe taşıyabileceği beklentileriyle, yıllık kazancını yüzde 6'ya çıkarmasıyla birlikte Brexit sonrası kayıplarından iyileşti. Fed'in bir sonraki hareketine dair olasılığın ekonomik veriyle hafif artarken, traderlar hala 2017 ortalarına kadar yüzde 50'den az fiyatlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)