E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları verilerle yükseliyor---

​ABD borsaları verilerle yükseliyor

​ABD borsaları verilerle yükseliyor
15 Ocak 2014 - 19:02 borsagundem.com

ABD hisseleri, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini artırması ve Bank of America'nın bilanço açıklaması sonrasında yükseliyor

ABD hisseleri, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini artırması ve Bank of America'nın bilançosu ile finansal hisselerin ralli yapmasıyla yükselriken, Standard & Poor's 2014 kayıplarını sildi.

ABD'nin ikinci en büyük bankası Bank of America, dördüncü çeyrek kâr ve gelirlerinin beklentileri aşması ile yüzde 2.6 ralli yaptı. Apple Inc., China Mobile Ltd.'nin iPhone ön siparişlerinin 1 milyonu aştığını açıklaması ile yüzde 2.1 kazandı. Tesla Motors Inc., Elon Musk'un şirketin Model S aracını Çin'de Mart ayında satışa çıkacağı tahmininde bulunması ile yüzde 1.7 yükseldi. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 11:10'da 1,850.27 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 128.18 puan, yani yüzde 0.8 artışla 16,502.04 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 48 üzerinde seyretti. 

California'da bulunan First American Trust şef yatırım yetkilisi Jerry Braakman, "Ekonomiye yönelik bazı endişeler mevcuttu, fakat dördüncü çeyrek için şimdiye kadar açıklanan bilançolara bakacak olursak, herhangi bir problem görünmüyor" dedi. 

ABD gösterge endeksi dün, beklenenden iyi gelen perakende satışları verisi ve şirket birleşmeleri ile ekonomiye güven işaretleri görülmesi sonrasında, yüzde 1.1 ralli yaparak, 18 Aralık'tan bu yana en dik artışı kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)