E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yaralarını sarıyor---

ABD borsaları yaralarını sarıyor

ABD borsaları yaralarını sarıyor
21 Mayıs 2021 - 16:45 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta boyunca gerçekleşen düşüşlerin ardından kayıpları toparlamaya çalışıyor. Yatırımcıların gündeminde ise Bitcoin’deki dalgalanmalar ve Biden’ın küresel vergi tasarısı bulunuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününde yükselişle açıldı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 yükselişle 34.307,48 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 artışla 4.180,63 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,40 yükselişe 13.590,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0068 düşüşle %1,617 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları zorlu geçen bir haftanın ardından kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Yatırımcılarsa Biden yönetiminin minimum küresel vergi oranlarını %15’e getirme teklifini değerlendiriyor.

Wall Street’in üç büyük endeksi de Perşembe günü üç gün süren düşüş serisinin ardından nefes almıştı. Perşembe günü gelen yükseliş enflasyona ilişkin endişelerin yanında ABD Merkez Bankası’nın para politikasında sıkılaştırmaya gitmesi ihtimaline rağmen gerçekleşmişti. Yatırımcılarsa beklentilerin altında gelen haftalık işsizlik başvurularından ekonomik toparlanmaya yönelik iyimser mesajları değerlendirmişti.

Wall Street yatırımcılarının bugünkü gündeminde ise ABD Hazine Bakanlığı’ndan gelen küresel vergi tasarısı ve Bitcoin bulunuyor. Borsagundem.com’da yer alan habere göre ABD Hazine Bakanlığı Perşembe günü seans sonrasında yapılan açıklamada, küresel asgari kurumlar vergisi oranının en az yüzde 15 olması gerektiğini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada küresel asgari kurumlar vergisi oranının çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesinin daha eşit şartlarda gerçekleşmesi sonucu, ülkedeki büyümenin ve refahın teşvik edileceği ifade edildi.

Amerikalı yatırımcıların odaklandığı bir diğer gündem maddesiyse Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmalar. Gün içerisinde 40 bin dolar civarında değerlenen Bitcoin Çarşamba günü 30 bin dolara kadar gerileyerek üç ayın en düşük seviyesine ulaşmıştı.

Kripto para birimlerinden elde edilen kazançların gizli tutulamayacağı yönünde düzenleme adımları kripto piyasası için yeni bir sorun teşkil ediyor. ABD Hazine Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, 10 bin dolar veya daha fazla değere sahip herhangi bir transferin Amerikan vergi tahsilat dairesi IRS'e bildirilmesini zorunlu kılacak adımlar atılacağını duyurdu.

Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 65.000 dolara yaklaşan Bitcoin bu hafta içerisindeki düşüşünde %50'den fazla değer kaybetti.

ABD'den küresel şirketlere karşı taban vergi oranı teklifi

 

Altın karşısında Bitcoin’in değeri yok

 

Küresel ham çelik üretimi Nisan'da artış gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)