E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yatay seyirle açıldı---

ABD borsaları yatay seyirle açıldı

ABD borsaları yatay seyirle açıldı
26 Ağustos 2021 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri karışık ekonomik verilerin geldiği Perşembe gününe sakin başladı. Yatırımcılar yarın yapılacak Jackson Hole toplantısının çıktılarını bekliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe hareketsiz başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) Cuma günü gerçekleşecek Jackson Hole toplantısından yapılacak açıklamaları bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 yükselişle 35.468,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 düşüşle 4.492,69 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,04 azalışla 15.035,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0153 artışla %1,364 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street yatırımcıları yarın yapılacak geleneksel Jackson Hole toplantısında FED yetkililerinden gelecek mesajları bekliyor. Borsa uzmanları FED yetkililerinden parasal destek politikalarından erken dönülmesi sinyali verilmesi halinde hisse senetlerinin olumsuz etkileyeceğini belirtiyor.

ABD Çalışma Bakanlığı gün içerisinde haftalık işsizlik başvurularını açıkladı. Geçtiğimiz hafta 353 bin başvuru yapıldığını gösteren veriler bir önceki hafta görülen 349 bin başvurunun üzerinde. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler 350 bin başvuru yapılmasını bekliyordu.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın gün içerisinde açıkladığı ikinci hesaplamalarına göre ABD’nin ikinci çeyrek ekonomik büyümesi yıllık bazda %6,6 oranında gerçekleşti. Bu rakam bir önceki hesaplamalarda görülen %6,5’lik artışın çok az üzerinde. Ancak Dow Jones hesaplamaları büyümenin %6,7 oranında olmasını bekliyordu.

Kansas FED Başkanı Esther George CNBC’deki röportajında ekonomide görülen ilerlemeler sonucu FED’in piyasa desteklerini sınırlamaya başlamasının uygun olduğunu söyledi. George bu sınırlamaların ne zaman başlatılacağına dair kesin bir bilgi vermedi.

George açıklamasında, “Geçen ayda bir önceki ayda istihdamda gördüğümüz kazanımlara ve enflasyonun şu anki seviyesine baktığımızda; şu anda sağladığımız ortama bu senaryo için ihtiyaç duyulmuyor. Bu nedenle teşviklerin azaltılması konusunu konuşmaya çok daha erken hazır olabilirim” ifadelerine yer verdi.

ABD 2. çeyrek büyümesi beklentilerin altında kaldı

 

ABD işsizlik sigortası başvuruları beklentilerin üzerinde arttı

 

Analistler Powell'dan ne bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)