E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yatay seyretti---

ABD borsaları yatay seyretti

ABD borsaları yatay seyretti
01 Haziran 2016 - 23:22 borsagundem.com

ABD hisseleri, 2014'ten beri en uzun aylık kazancının ardından düştükten sonra, imalat verisiyle kayıplarını azalttıktan sonra hafif değişti

ABD hisse senetleri, güçlü ABD imalat versinin küresel büyümede yavaşlama kanıtlarıyla ters düşmesinin ardından hafif değişirken, yatırımcılar bu yaz gerçekleştirilebilecek faiz artırımına hazırlandı.

Hisse senetleri, imalat versinin beklentilerden daha hızlı genişlemesiyle erken saatlerdeki satışlardan sıçradı. Sağlık hizmetleri ve temel tüketici hisselerindeki kazançlar, telefon, teknoloji ve lüks tüketim hisselerindeki kayıplar tarafından dengelendi. Endeks, hisse senetlerinin ilave ralliler yapmakta zorlanmasıyla ikinci gününde de 2,100 seviyesini aşamadı.

S&P 500, gün içinde yüzde 0.6 kadarlık kayıplarını sildikten sonra, New York'ta yüzde 0.1 yükselerek 2,099.28 seviyesinden kapattı.

New York'ta, Centre Funds baş yatırım yetkilisi James Abate, "İmalat verisi basit olarak daralmada olmadığımızı gösterdi ancak çok düşük büyüme ortamında yanlamasına hareket etmeye devam ediyoruz." dedi ve "Sanayi üretim rakamları bir süredir negatifti ve bu rakamlar yakın vadede resesyon endişelerini dindirdi." diyerek görüş bildirdi.

Çin ve euro bölgesinden gelen imalat rakamlarının yavaş genişleme göstermesi, yatırımcılara küresel zayıflığın ABD ekonomisine de sıçrayabileceğinin risklerini hatırlattı. Bu sırada OECD de ABD ve Japonya'nın büyüme tahminlerini düşürerek, olağanüstü gevşek para politikasının iyilikten daha çok zarar verdiği küresel ekonominin kendini düşük büyüme tuzağına düşürüyor olduğu konusunda uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)