E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Yellen ile yükselişte---

ABD borsaları Yellen ile yükselişte

ABD borsaları Yellen ile yükselişte
10 Ekim 2013 - 19:03 borsagundem.com

ABD borsaları Başkan Obama'nın Fed adayını seçmesi ve borç tavanı sorununu çözmek için görüşme sürecini başlatmasıyla yükselişler yaşıyor

Obama, Bernanke ve Yellen'in birlikte yaptığı basın toplantısında ABD Başkanı, bir sonraki Fed başkanlığı için aday olarak Janet Yellen'ı gösterdi. Yellen'in Fed başkanlığının senatoda yapılacak oylamada büyük çoğunluğun oyuyla kabul edilmesi bekleniyor. Yellen, borsalara doping etkisi yaptı.
Başkan Obama, ABD federal hükümetinin kapanması ve borç tavanı sorununu giderebilmek için Kongre'deki her iki partinin üyeleriyle Beyaz Saray'da görüşmeler sürecini başlattı. Obama, bugün Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi liderler ve Senato'daki Demokratlarla yine Beyaz Saray'da bir araya geliyor.
Kongre kaynaklarına göre, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderleri altı haftalık bir borç limiti artırımını hiçbir ek koşul olmadan meclise sunacaklar. Borç limiti artırılmadığı takdirde ABD'nin temerrüde düşeceği 17 Ekim'e bir hafta kala böyle bir durumun gerçekleşmesinin temerrüt riskini azaltması bekleniyor.
ABD ve Avrupa hisse senetleri, ABD'li yasakoyucuların borç limitini artırma konusunda anlaşmaya varacakları ve temerrütten kaçınacaklarına ilişkin işaretlerin artması ve Fed başkanlığı konusunda netleşme ile birlikte yükselişler yaşadı. Dow Jones endeksi 1,61 yükselişle 14.969, Nasdaq endeksi yüzde 1,89 yükselişle 3.746 ve S&P 500 endeksi yüzde 1,67 yükselişle1.684 puan seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)