E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükseldi---

ABD borsaları yükseldi

ABD borsaları yükseldi
16 Temmuz 2013 - 07:13 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın ilk gününde alıcılı seyir izledi

ABD'de can sıkıcı perakende satış verisinin, Citigroup Inc.'in beklenenden iyi gelen kazanç rakamlarının gölgesinde kalmasıyla New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti.
Citigroup, hisse işlemlerinden sağladığı kazançların artması ve istenmeyen varlıklarındaki kayıpların azalmasıyla analistlerin beklentisinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 2 sıçradı. Leap Wireless International Inc.,  AT&T Inc. şirketi 1.2 milyar dolara satın almayı kabul etmesinin ardından iki katının üzerine çıkı. Boeing Co., bir İngiliz ajansının geçtiğimiz hafta 787 modelindeki yangının bataryalarla ilgisi olmasını söylemesi sonrasında yüzde 3.7 tırmandı.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,682.50 puana çıktı. Endeks 8 gün üst üste primlenerek 25 Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 artışla 15,484.26 puana yükseldi. Her iki endeks de rekor düzeylerden kapanış yaptı. Amerikan borsalarında 4.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamını yüzde 25 altında seyretti ve tam günlük seanslarda en düşük işlem hacmine işaret etti.
Kazançlara odaklanıldığını belirten Boston Advisors LLC'nin portföy yöneticilerinden James Gaul, Citigroup'un kazançlarının iyi geldiğini söyleyerek, "Asıl soru, kazançların bizi yukarı taşımaya yetip yetmeyeceği. Kısa vade odağında bu var" dedi.
S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin parasal teşviklerin devamını desteklemesi sonrasında rekordan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)