E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükseldi---

ABD borsaları yükseldi

ABD borsaları yükseldi
04 Eylül 2013 - 07:29 borsagundem.com

Beklenenden iyi gelen ekonomik verilerin, Suriye'ye ilişkin endişeleri gölgelemesiyle New York Borsası yükseldi

ABD'de ekonoik verilerin beklentinin üzerinde gelmesinin, Suriye'ye olası askeri müdahaleye ilişkin endişeleri gölgelemesiyle New York Borsası, Mayıs 2012'den bu yana yaşadığı en kötü ayının ardından yükseldi.
CBS Corp., yayıncının programlarının Time Warner Cable Inc.'e geri dönmesinin ardından yüzde 4.7 primlendi. Microsoft Corp., Nokia Oyj'un cep telefonu ve patent lisanlarını 7.2 milyar dolara almakta anlaşması sonrasında yüzde 4.6 değer kaybetti. Verizon Communications Inc., Vodafone Group Plc'ye VErizın Wireless'taki yüzde 45 hissesini 130 milyar dolara satmayı kabul etmesinin ardından yüzde 2.9 düşüş kaydetti.
S6P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,639.77 puana çıktı. Endeks erken saatlerde yüzde 1.1'lere kada ulaşan kazançlarını azalttı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.2 artoşla 14,833.96 puana yükseldi. ABD borsalarında 6.6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. ABD borsaları pazartesi günü tatil sebebiyle kapalıydı.
Ekonomi tarafında işlerin iyi ilerlediğini belirten ING U.S. Investment Management'ın piyasa stratejisti ve başkan yardımcısı Karyn Cavanaugh, "Ortadoğu'da çok fazla gerilim olduğunu biliyoruz. Piyasa girmek için sorunların geçmesini bekleyecekseniz, çok beklersiniz. Temellere bakın ve eğer temeller artıştaysa, bu sizin doğrudan sinyaliniz olmalı" dedi.
Küresel çağta hisseler dün ABD'nin imalat verisinin Ağustos'ta 16 ayın en yükseğine çıkmasının ardından yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)