E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükseldi---

ABD borsaları yükseldi

ABD borsaları yükseldi
05 Eylül 2013 - 07:49 borsagundem.com

ABD borsaları günü yükselişle kapattı

Fed'in ekonominin "mütevazı ile ılımlı" arasındaki büyümeyi koruduğunu söylemesinin ardından, Senato Suriye'de askeri müdahaleyi oylarken, New York Borsası yükseldi.
Ford Motor Co. ve General Motors Co., satışlarının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından en azından yüzde 7.5 ralli yaptı. Micron Technology Inc. ve SanDisk Corp., rakini  SK Hynix Inc.'in çıkan yangından ötürü Çin'deki fabrikasındaki operasyonlarını durdurması üzerine yüzde 3.3 değerlendi. Apple Inc., Cantor Fitzgerald LP'nin alım notundaki hisseleri teminat kapsamına alması yönünde adım atması ve şirketin China Mobile Ltd. ile birlikte çalışabileceği spekülasyonu üzerine yüzde 2.1 primlendi.
Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.8 kazançla 1,653.08 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.7 atışla 14,930.87 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6.1 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel oldu.
Yöneticilerin yükseliş beklediğini belirten GAM'ın portföy yöneticilerinden Arvin Soh, " 'Suriye konusunda bazı ciddi sorunlarımız var ama günün sonunda büyüme ilerliyor' görüşü hakim" yorumunda bulundu.
S&P 500 Endeksi, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de askeri müdahale düzenlemesini onaylamasının ardından kazançlarını bir miktar azalttı. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner önceki gün Obama'nın müdahale çağrısını desteklediğini söylemişti. Senato'nun tamamının bu kararı 9 Eylül'de yeniden değerlendirmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)