E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişe geçti---

ABD borsaları yükselişe geçti

ABD borsaları yükselişe geçti
08 Eylül 2015 - 18:29 borsagundem.com

ABD hisseleri, küresel hisse senedi piyasalarındaki yükselişleri takiben Salı gününe artış ile başladı

ABD hisseleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin bu yılın ikinci en büyük haftalık düşüşünü kaydetmesinin ardından yükseliş gösteriyor. ABD Hisselerindeki yukarı yönlü harekette, Çin’in hisse senedi piyasasında Salı günü işlemlerin son saatinde yaşanan rallinin küresel hisseleri yukarı itmesi etkili oluyor.

Apple Inc., Amazon.com Inc., Wells Fargo & Co. ve General Motors Co. en az yüzde 2 değerlendi. Yatırımcılar Pazartesi günü kutlanan İşçi Bayramı’nın ardından piyasalara geri döndü. Meredith Corp., Media General Inc.’in şirketi yaklaşık 2.4 milyar dolara satın almaya karar vermesinin ardından yüzde 10 prim yaptı. Media General yüzde 3.8 yükseldi. Teco Energy Inc., Kanada’dan Emera Inc.’i Cuma günü 6.5 milyar dolara almayı kabul etmesinin yüzde 24 artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.6 artış göstererek New York saat ile 10.19’da 1,951.32 puana geldi. Endeks Cuma günü yüzde 1.5 gerilemişti. Dow Jones Industrial Average Endeksi 262.93 puan veya yüzde 1.6 ralli yaparak 16,365.34 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi, erken saatlerde yüzde 2.3 kadar artış göstermesinin ardından yüzde 1.7 yükseldi.

Cenevre’deki Notz, Stucki & Cie yöneticilerinden Pierre Mouton, “Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Çin piyasası yeniden açıldı, gelecek hafta FOMC toplantısı var ve ABD şirketlerinden biraz rehberlik alabiliriz. Çin’in durumuna gelindiğinde, nasıl düşündüğünüz önemli. Ya pozitifsinizdir ve hükümetin durumu idare edebileceğini, her şeyin normale döneceğini düşünürsünüz ya da negatifsinizdir ve aşağı yönlü bir spiralin başladığını düşünürsünüz” dedi.

Dünya genelinde hisse senetleri Salı günü Çin öncülüğünde yükseliş gösterdi. Şanghay’da işlemlerin son saatinde yaşanan ralli, son dönemde yaşanan kalıbın tekrarlanmasını sağladı. Çin hisselerindeki yükseliş devletin piyasayı desteklemek amacıyla müdahale ettiği sinyali verdi. ABD hisseleri son haftalarda volatil bir seyir izledi. Çin’in ekonomik yavaşlaması ile ilgili endişeler, Fed’in 9 yıldan bu yana ilk kez yapmaya hazırlandığı faiz artırımı ile aynı döneme denk geldi.

Yatırımcılar Fed’in borçlanma maliyetlerini bu yıl artıracağı konusunda güvenli bir duruş sergilemeyi sürdürürken, faizin gelecek hafta yükseltileceğine yönelik beklentilerini düşürdüler. Traderlar Fed’in faizi bu ayki toplantısında artıracağına yüzde 30 seviyesinde ihtimal veriyor. Çin’in 11 Ağustos’ta yuanı devalüe etmesi öncesinde bu oran yüzde 48’di. Faizin Aralık ayında artırılacağına yönelik ihtimal yüzde 59 olarak görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)