E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişini sürdürdü---

ABD borsaları yükselişini sürdürdü

ABD borsaları yükselişini sürdürdü
20 Nisan 2016 - 23:45 borsagundem.com

ABD hisseleri, petroldeki ralli ve yatırımcıların şirket kazançlarını değerlendirmesiyle hafif yükseldi. S&P 500 dört ayın zirvesine tutundu

ABD hisse senetleri, petroldeki ralli ve yatırımcıların şirket kazançlarını değerlendirmesiyle hafif yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dört ayın zirvesine tutundu.

Akşamüstü gerçekleşen ralli son işlem saati ivme kaybetti. S&P 500 petrolün varil başına 42 doların üstünde kapatmasının ardından kazançlarının çoğunu geri verdi. Petroldeki sıçrama enerji üreticilerini destekledi ve Irak Petrol Bakanı Yardımcısının, petrol üreticisi ülkelerin gelecek ay Rusya'da üretimi dondurmayı tartışmak için buluşacaklarını açıklaması hisse senetlerini sarstı. Bununla birlikte, Discover Financial Services'in beklenenden iyi gelen kazançları, Coca-Cola Co.'nun içaçıcı olmayan sonuçlarını dengeledi.

S&P 500, gün içinde Temmuz ayından beri en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, New York'ta yüzde 0.1 yükselerek 2,102.40 seviyesine ilerledi.

Downers Grove, Illinois'de Invesco PowerShares kıdemli hisse senedi ürün stratejisti Nick Kalivas,"Tüm zamanların en yükseğinden çok az uzaktayız ve bu durum fon yöneticilerinde kaygı yaratıyor, insanların resmin çok da kötü olmadığını düşünmesine sebep oluyor." dedi.

S&P 500, petrol fiyatlarındaki sıçrama, Çin'de yavaşlamada istikrarlaşma işaretleri ve merkez bankasının büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğine dair iyimserliğin yardımıyla Şubat ayındaki düşüğünden yüzde 15 sıçrama yaptı. Endeks 2016 kayıplarını sildikten sonra, bu yıl yüzde 2.8 yukarıda seyrediyor ve ayrıca Mayıs ayındaki zirvesinden yüzde 2'den daha az uzakta. Hisse senetlerindeki artış, kar açıklamalarının finansal krizden bu yana en sert hızda düşeceği tahminlerine rağmen geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)