E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Eylül 2020 - 16:57 borsagundem.com

New York borsası haftanın ilk gününe teknoloji şirketlerindeki hareketli seyirle birlikte yükselişle başladı

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı. Teknoloji hisseleri önderliğindeki yükseliş ABD borsalarındaki iki haftadır devam eden satış dalgasının ardından yatırımcıları umutlandırdı.

Açılışın ardından, Dow Jones endeksi yüzde 0,69, S&P 500 endeksi yüzde 0,97 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,41 değer kazandı.

Çarşamba günkü ABD Merkez Bankası toplantısını bekleyen endeksler teknoloji firmalarındaki şirket evlilikleri ve satın alma anlaşmalarıyla birlikte yükseliş gösterdi. Buna karşın korona virüs vakalarındaki artış ABD yatırımcılarında endişe oluşturmayı sürdürüyor.

Nvidia'nın SoftBank'tan 40 milyar dolara çip üreticisi Arm Holdings'i satın aldığı haberi teknoloji hisselerindeki yatırımcı duyarlılığını artırdı. Nvidia anlaşmayı nakit ve hisse senedi değeri kombinasyonuyla finanse edecek. Anlaşmanın açıklanmasnın ardından Nvidia hisseleri vadeli endekslerde %6 oranında yükseldi.

ByteDance Microsoft’un sosyal medya uygulaması TikTok’un ABD işlemlerini satın alma teklifini reddetti. ByteDance uygulamayı için ABD teknoloji ortağı olarak Oracle’la anlaşmaya vardı. Oracle hisseleri anlaşmanın duyulmasıyla %6 oranında yükseldi.

Vadeli endekslerde %2 yükseliş gösteren Apple hisseleri açılışta da yükselişini sürdürdü. Apple hisseleri bu ay %13 değer kaybetti.

Tesla hisselerinde de %2 oranında benzeri bir geri dönüş hamlesi söz konusu. S&P 500 endeksine girmeyi başaramayan Tesla hisseleri Eylül ayında %25 değer kaybetti.

ABD’de korona virüs vakaları 11 eyalette %5 oranında arttı. ABD’de korona virüs konusunda en çok dikkate alınan isimlerden birisi olan ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün (NIAID) Direktörü Dr. Anthony Fauci son korona virüs verilerinin “rahatsız edici” olduğunu söyledi.

Teknoloji hisseleri tekrar zirve yapacak

 

Kovid-19 krizi zombi şirketler yaratıyor

 

Yatırımcıların FED beklentisi boş çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)