E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Mayıs 2021 - 16:45 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Biden’ın yeni teşvik planı söylentileri ve Salesforce’un beklenenin üzerinde gelen bilançosuyla birlikte Mayıs ayının son işlem gününe yükselişle başladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Mayıs ayının son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,31 yükselişle 34.570,76 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 4.212,36 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,41 yükselişe 13.791,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0042 düşüşle %1,600 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre gelecek hafta ABD’deki Anma Günü sebebiyle Salı günü ilk seansına başlayacak ABD borsalarında endeksler Mayıs ayını pozitif seviyede kapatmayı hedefliyor. Cuma gününe kadarki aylık performansta S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri yükseliş kaydederken teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %1,6’lık düşüş gerçekleştirmişti.

Dow Jones’un yükselişinde bulut sistemleri bazlı yazılım şirketi Salesforce’un beklentilerin üzerindeki bilanço rakamları etkili oldu.

Redditçiler yine devrede

Sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan yatırımcıların ABD borsalarındaki spekülatif hisselere olan etkileri Wall Street’te yeniden hissedilmeye başlandı. Sinema şirketi AMC’nin hisseleri Cuma günü seans öncesinde %20 yükselirken, GameStop hisseleri de %5’e yakın artış gösterdi.

AMC hisse fiyatları geçtiğimiz haftadan bu yana iki kat arttı. GameStop hisseleri ise Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Yeni teşvik planı 

Wall Street yatırımcılarının gündeminde ABD Başkanı Joe Biden’ın önümüzdeki on yıl içerisinde 5 trilyon dolarlık harcama yapılamasını içeren teşvik teklifi yer alıyor. CNBC’nin haberine göre teklifte 3,6 trilyon dolarlık net harcamaların yanında 1,4 trilyon dolarlık ek harcama limiti bırakılıyor.

Yeni teşvik planı Biden'ın ekonomik iyileşmeyi artırma ve genişletme hedeflerini yansıtıyor.

CNBC’nin haberine göre, söz konusu plan bu harcamaların 300 milyar dolarının 2022 mali yılı bütçesine dahil edilmesini ve bu mali yıl için toplam harcamaların 6 trilyon dolara çıkarılmasını talep ediyor.

Deutsche Bank: ESG yatırımları kazandırıyor

 

Bir sonraki küresel krizin kaynağı kripto paralar mı olacak?

 

Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)