E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Haziran 2021 - 16:42 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni ayın ilk gününe pozitif başladı. Yatırımcılar Cuma günü açıklanacak istihdam rakamlarını bekliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Haziran ayına yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,64 yükselişle 34.751,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,50 artışla 4.225,15 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,53 yükselişe 13.880,05 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0434 yükselişle %1,628 seviyesinde değerleniyor.

ABD’deki Anma Günü’nün ardından haftanın ilk işlem gününe başlayan Amerikan borsaları Cuma günü yayınlanacak Mayıs ayı istihdam raporuna hazırlanıyor. Yatırımcılar 15-16 Haziran tarihinde ABD Merkez Bankası üyelerinin toplantılarından çıkacak sonuçları da merakla takip edecek.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikalı yatırıcılar ABD’de geçtiğimiz Cuma yayınlanan ve beklenenin çok üzerinde gelen tüketici harcamalarını değerlendiriyor. Nisan ayına %3,1 oranında gelen tüketici harcamalarındaki yüksek artış ABD’de ekonominin toparlanmasını göstermesinin yanında enflasyon endişelerini de artırıyor. Söz konusu istatistik ABD Merkez Bankası tarafından enflasyonun en kilit göstergesi olarak kabul ediliyor.

Wall Street’te Salı gününün gündeminde Bitcoin’deki fiyat değişimleri yer tutuyor. Nisan ayı zirvesi olan 65 bin dolardan %44 oranında aşağıda değerlenen Bitcoin Salı günü 36 bin dolar seviyesinde işlem görüyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi Şubat ayından bu yana görülmeyen düşük seviyeleri test ediyor.

Bitcoin geçtiğimiz ay 19 Mayıs tarihinde %30’dab fazla değer kaybederek 30 bin dolara kadar düşmüştü. Ancak Salı günkü seviyeler Bitcoin’in 2021’in başından bu yana hala %21 kazandırdığını ve geçtiğimiz 12 aya göre %275 getiri sağladığını gösteriyor.

ABD ekonomi enflasyondaki sert yükselişleri kaldırabilir

 

Ethereum Bitcoin’i tahtından edecek

 

Altın bu yıl tekrar zirveye oynayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)