E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Haziran 2021 - 16:48 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomik toparlanmaya ilişkin işaretlerin görüldüğü yeni güne sınırlı bir yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD’de yükselen petrol fiyatlarını ve enflasyon endişelerini değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 yükselişle 34.587,25 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 artışla 4.205,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,13 yükselişe 13.754,90 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0170 düşüşle %1,596 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri geçtiğimiz ay elde ettiği yükselişlerden topladığı güçle yeniden rekor seviyelere yaklaşıyor. Borsagundem.com'un derlediği bilgililere göre Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Mayıs ayındaki rekor kapanış seviyelerinin %1 uzağında. Mayıs ayında düşüş gösteren teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise Nisan ayındaki rekor kapanışının %2,9 gerisinde.

ABD borsaları Çarşamba gününe Amerikan petrol fiyatlarının %1 yükseldiği ve varil başına petrolün 68 doları aştığı haberleriyle başladı. Aylarca süren evde kalma sürecinin ardından 2021'de giderek daha fazla insanın güvenle dışarıya çıkabildiği ABD’de ham petrol fiyatları bu yıl %40 oranında yükseliş gösterdi. Petrol ani yükselişiyle birlikte, iyileşen ülke ekonomisindeki enflasyon endişelerini artıran birçok emtia varlığında biri haline geldi.

Wall Street’teki perakende yatırımcılar sinema şirketi AMC Entertainment’ın hisselerini yükseltmeye devam ediyor. Çarşamba günü seans öncesinde AMC hisseleri %20 yükseliş gösterdi ve hisse başına 38 dolara kadar çıktı. AMC, Çarşamba günü yaptığı açıklamada hissedar tabanıyla daha fazla ilişki kurmak istediğini açıkladı. Sinema şirketinin hissedar kampanyası paydaşlara sinema salonlarında bedava patlamış mısır verilmesi birçok ayrıcalığı içeriyor. Salı günkü kapanış itibarıyla sosyal medya platformu Reddit'teki WallStreetBets forumunda organize olan perakende yatırımcılar desteğiyle birlikte AMC hisselerinin 2021'de %1.400 oranında yükseldiği görülüyor.

Musk ekonomisi: Güvenilir bir yatırımcı mı, sahte lider mi?

 

Bitcoin'de eski yatırımcılar satış yapmıyor

 

Kurumsal müşterilere yeni kripto para borsası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)