E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
04 Haziran 2021 - 16:38 borsagundem.com

ABD borsaları işsizlik rakamlarının ardından yükselişe geçti. Yatırımcıların FED’in piyasa desteklerini bir süre daha devam ettireceğine olan güveni arttı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri ABD’deki Mayıs ayı tarım dışı istihdam verilerinin paylaşılmasının ardından yeni güne yükselişle başladı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri düşüş gösterdi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,35 yükselişle 34.696,99 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 artışla 4.214,70 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,74 yükselişe 13.714,73 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0282 düşüşle %1,597 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones Endeksi geçtiğimiz gün 5 işlem günü boyunca süren yükseliş serisini sınırlı bir düşüşle sonlandırmıştı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %1’lik düşüşün ardından girdiği haftanın son işlem gününde %1’lik haftalık kayba doğru ilerliyor. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri haftalık rakamlarda çok büyük bir değişim göstermedi.

ABD şirketleri ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti Baş Müzakerecisi Senatör Shelley MOore Capito arasında geçen altyapı planı görüşmelerini izliyor. İkili gün içerisinde yeni bir toplantı daha yapacak. ABD Başkanı 1 trilyon dolara yakın altyapı paketinin karşılanması için uzlaşma kapsamında şirketlere %15 asgari vergi oranı öneriyor.

Wall Street yatırımcıları ABD’nin Mayıs ayı tarım dışı istihdam rakamlarını değerlendiriyor. Açılış öncesinde paylaşılan veriler ülkede geçtiğimiz ay Nisan ayındaki yükselişin iki katı istihdam artışı gerçekleştiğini gösteriyor. ABD’de Mayıs ayı tarım dışı istihdam 559 bin artış gösterdi. Ancak piyasaların beklentisi 671 bin seviyesindeydi. Ülkedeki işsizlik oranı Mayıs ayında %5,9'luk tahminlere kıyasla %5,8'e geriledi.

Kovid kısıtlamalarının hafifletilmeye devam edildiği ülkede beklentilerin altında gelen istihdam artışı ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %1,6 seviyesinin altına gerilemesine hisse senetlerinin de yükselmesine neden oldu. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre söz konusu rakamlar piyasalar için, ABD Merkez Bankası’nın piyasa desteklerini erken çekeceğine yönelik karamsar beklentilerin bir süre daha rafa kaldıracağı anlamına gelebilir.

Dolarda tarım dışı istihdam sonrası gerileme sürüyor

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı

 

Borsada pozitif görünüm korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)