E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
10 Haziran 2021 - 16:49 borsagundem.com

Wall Street endeksleri enflasyon rakamlarının açıldığı yeni güne yükselişle başladı. Beklenenin üzerinde gelen enflasyon yatırımcıların endişelenmesine sebep oluyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe günü beklenenden daha yüksek gelen ABD enflasyon rakamlarıyla birlikte yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,70 yükselişle 34.688,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 artışla 4.242,40 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,54 yükselişe 13.969,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0220 yükselişle %1,512 seviyesinde değerleniyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın gün içerisinde açıkladığı Mayıs ayı tüketici fiyatları verileri, salgının tetiklediği durgunluk sonrasına oluşan ekonomik toparlanmayla birlikte 2008 yılından bu yana fiyatların en yüksek ivmeyle arttığını gösteriyor. Tüketici fiyat endeksi beklentileri aşarak bir yıl öncesine göre %5 oranında yükseldi. Dow Jones anketine katılan ekonomistler tüketici fiyatlarında %4,7’lik bir artış bekliyorlardı.

Enflasyondaki yükseliş korkusu son bir aydır Wall Street’teki yükselişlerin ağırlaşmasında etkili olmuştu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’li yatırımcılar, fiyatlardaki artışın şirketler için maliyetleri artıracağından, tahvil faizi oranlarında daha yüksek ivmeli bir harekete yol açacağından ve ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikalarından beklenenden önce vazgeçmeye zorlayacağından endişe ediyor.

ABD'de enflasyon beklentileri aştı!

 

Kurlarda düşüş hızlandı

 

Yerli yatırımcı döviz sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)