E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Haziran 2021 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomik toparlanmanın borsalardaki etkilerinin hissedilmesiyle yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD’deki dev kurumsal şirketlerden gelen olumlu haberlerle yükselişini sürdürüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 yükselişle 34.411,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artışla 4.297,43 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,04 yükselişle 14.505,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0118 yükselişle %1,490 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Facebook’un 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasından bir gün sonra teknoloji hisselerinin liderliğinde yükselişini sürdürüyor. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri geçtiğimiz günü de rekorla kapatmıştı. Ancak Pazartesi günü enerji hisseleri baskı altına girmiş ve Dow Jones Endeksi iki seanslık yükseliş serisini sonlandırmıştı. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Dow Jones geçtiğimiz ayın başlarında ulaştığı rekor seviyesinin %1,4 gerisinde seyrediyor.

Wall Street yatırımcıları Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Bank of America gibi dev bankaların ABD Merkez Bankası’nın (FED) stres testini geçmesinin ardından temettü artışı açıklamalarını değerlendiriyor. ABD’nin dev 6 bankası arasında FED’in stres testini geçemeyen tek banka Citigroup olmuştu.

Wall Street’teki finans sektörü alanında bir önemli gelişme de JPMorgan’dan geldi. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası, finansal teknoloji şirketi OpenInvest'i satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Şirket kendi markasını koruyacak ve JPMorgan'ın Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi müşteri tekliflerine entegre edilecek. Anlaşmanın mali şartları açıklanmadı.

Korona virüs kısıtlamalarının ardından ekonomik toparlanma sürecine giren ABD ekonomisinde pandemiden en fazla zarar gören sektörlerden biri olan havacılık sektöründe olumlu işaretler gelmeye devam ediyor. United Airlines gün içerisinde yaptığı açıklamasında salgın sonrasında büyüme hedefine ulaşmak amacıyla şimdiye kadarki en büyük uçak siparişini yaptığını belirtti. Airbus’tan 70 adet a321neo siparişi veren havayolu şirketi 200 adet Boeing Max jeti satın almayı planlıyor. United Airlines’ın yeni jetleri için 25 bin istihdam yaratması bekleniyor.

Ünlü fon yöneticisi Cathie Wood'un hedge fonu şirketi Ark Invest, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bir rapora göre Bitcoin borsasında işlem gören bir fon oluşturuyor. ETF'nin yatırım hedefi Bitcoin'in performansını takip ediyor. Ark Invest, ETF'yi başlatmak için kripto para şirketi 21Shares ile ortak çalışacak.

Çin'den ABD'ye suçlama!

 

Ünlü ekonomistten ABD için kriz uyarısı

 

Küresel yatırımcılar Wall Street’ten kaçıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)