E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Temmuz 2021 - 17:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Perşembe gününe moralli başladı. Yatırımcılar yılın ikinci yarısında da borsalardan yükseliş bekliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları üçüncü çeyreğin ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar 2021’in ikinci yarısında borsaların ilk yarıda olduğu gibi güçlü bir performans göstermesini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 yükselişle 34.560,83 puanda, S&P 500 Endeksi %0,25 artışla 4.308,36 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,10 yükselişle 14.518,70 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0144 düşüşle %1,455 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerlerinde Dow Jones Çarşamba günü mayıs ayının başlarında kaydettiği rekor kapanışın ardından ilk kez tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı. S&P 500 Endeksi ise yeni güne beş gün üst üste gelen rekor kapanışın ertesinde de yükselişle başladı.

Wall Street yatırımcıları petrol fiyatlarının Perşembe günü %2,5’in üzerinde yükselerek varil başına 75 doların üzerine çıkmasını değerlendiriyor. Yıl başından bu yana %51 oranında değer kazanan Batı Teksas petrolleri 2018 yılından bu yana bu seviyeye yükselmemişti.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, ekonomik toparlanmaya ilişkin önemli işaretlerden olan ve yatırımcılar tarafından yoğunlukla takip edilen istihdam verilerindense kötü haber geldi. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre 51 bin azalarak 364 bin oldu. Piyasalarda beklenti başvuruların 390 bin olacağı yönündeydi.

Wall Street borsalarına yön verecek önemli bir ekonomik gösterge olan sanayi üretim verileri beklentileri karşılamadı. Haziran ayında imalat sektörü PMI rakamları 62,6’lık artış beklentilerine karşılık 62,1 oranında yükseldi.

ABD'nin kömür üretimi düştü

 

Ünlü borsa uzmanından temmuz uyarısı

 

Temmuz ayında borsaları neler bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)