E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Temmuz 2021 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri istihdam verilerindeki olumlu tabloyla birlikte güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD’deki ekonomik toparlanmanın istihdam verileriyle desteklenmesini değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 yükselişle 34.638,58 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 4.331,48 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,51 yükselişle 14.597,12 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0086 düşüşle %1,447 seviyesinde değerleniyor.

ABD istihdam verilerini değerlendiren borsalar güne yükselişle başlarken S&P 500 rekor rallisini devam ettireceğinin sinyallerini verdi. Cuma günü açıklanan ABD haziran ayı istihdam verileri geçtiğimiz ay 850 bin istihdam yaratıldığını gösteriyor. Dow Jones verilerine göre ekonomistlerin bu ay için beklentileri 706 bin seviyesindeydi. ABD’de mayıs ayı istihdam verileri ise 559 bin seviyesindeydi.

ABD’de haziran ayı işsizlik oranı ise beklentileri aşarak %5,9 seviyesinde geldi.

Aberdeen Standard Investment’ın Baş Ekonomist Yardımcısı James McCann CNBC’deki açıklamalarında, “Bu güçlü bir ekonomik rapor ve hızlanan işgücü piyasası için geleceği için bir işareti olarak algılanmalı. İşe alımlardaki artış merkez bankasına firmaların çalışan bulmada daha fazla başarı elde ettiğini ve bunun da işçi ücretlerindeki daha uzun vadeli endişeleri hafifleteceğini gösterecektir. Bundan sonra ise muhtemelen yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını ne zaman sınırlayacağını öğrenmeye odaklanacaktır” ifadelerine yer verdi.

ABD’de işçi ücretleri geçtiğimiz ay %0,3 yükselerek yıllık bazda %3,6 artışla beklentileri karşıladı. ABD İşçi İstatistik Bürosu raporunda, “Son aylara ilişkin veriler, salgın sonrasından kaynaklanan toparlanma ile ilişkili artan işgücü talebinin ücretler üzerinde yukarı yönlü baskı yapmış olabileceğini gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

İstihdam rakamlarının FED politikalarına ilişkin belirsizlik getirmesine karşın Wall Street borsaları istihdamdaki gelişmeyi olumlu karşıladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırım uzmanları ise ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu verilerin FED’in para politikası desteklerini daha erken kesmesi gerekçesiyle yatırımcılarda endişe oluşturacağını öngörüyor.

Wall Street yatırımcılarının gündemindeki bir diğer konuysa Robin Hood’un Perşembe günü halka arz dosyalamasını tamamlamasıydı. Robinhood’un açıklamasına göre şirketin 18 milyon perakende yatırımcı müşterisi ve 80 milyar dolardan fazla müşteri varlığı bulunuyor. Komisyonsuz borsa ticaret konusunda öncü olan firma 2020’yi kârla kapattığını ve 959 milyon dolarlık net şirket gelirinden 7,45 milyon dolar net gelir elde ettiklerini açıkladı. Ancak borsa ticaret firması yılın ilk üç ayında GameStop krizi nedeniyle 1,4 milyar dolar kayıp vermişti.

ABD'den beklenen veri: Beklentiyi aştı

 

ABD'nin ticaret açığı Mayıs ayında arttı

 

Veriler, küresel ekonomiye ilişkin iyimserliği destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)