E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Temmuz 2021 - 16:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bir gün aranın ardından yükselişini devam ettiriyor. Yatırımcılar tahvil getirilerindeki düşüşle birlikte teknoloji hisselerini yeniden keşfediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 yükselişle 34.627,21 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 artışla 4.353,35 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,34 yükselişle 14.713,26 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0469 düşüşle %1,305 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500 Endeksi bir günlük duraksamanın ardından teknoloji hisselerindeki yükselişin de desteğiyle rallisini sürdürüyor. Endeks bir önceki seansta yedi gün süren rekor rallisine ara vermişti.

CNBC’nin haberine göre düşen tahvil faizleri ve ekonomik büyümenin zirve yaptığı endişeleri yatırımcıları büyük teknoloji hisselerine yeniden yönlendirdi. Apple ve Amazon geçtiğimiz bir ay boyunca çift haneli getiri sağlayarak S&P 500 Endeksi’nin %2,8’lik getiri oranını geride bıraktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Apple, Facebook ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri yeni güne yükselişle başladı. Amazon hisseleri bir önceki seansta yaklaşık %5 yükselmesinin ardından Çarşamba gününde de %1’in üzerinde değer kazancıyla işlem görüyor.

Petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte enerji hisselerinde de yükseliş gözlemleniyor. Batı Teksas petrolü Salı günü geri çekilmeden önce 6 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ham petrol Çarşamba günü yaklaşık %2 oranında geri çekildi. Occidental, APA ve Pioneer gibi büyük petrol şirketleri güne %1’in üzerinde yükselişle başladı.

Goldman Sachs ve JPMorgan Chase gibi finans hisseleri uzun vadeli tahvil getirilerinin düşüşünü devam ettirmesiyle geri çekilmesini sürdürdü. Tahvil getirilerindeki düşüş sektörün kâr beklentilerini düşürüyor.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası toplantısı tutanaklarını değerlendirmeye hazırlanıyor. Gün içerisinde paylaşılacak tutanakların FED’in para politikasına dair ipuçlarını taşıması bekleniyor.

 

ABD tahvil faizleri 5 ayın en düşük seviyesini gördü

 

OPEC anlaşmazlığında BAE'nin hırsı başrolde!

 

Küresel yatırımcılar güvenli limanlara çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)