E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Temmuz 2021 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street borsaları yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar Powell’ın kolay para politikasına devam edeceğine yönelik açıklamalarını ve şirketlerin bilanço paylaşımlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 yükselişle 35.003,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 artışla 4.386,83 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 yükselişle 14.765,56 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0607 düşüşle %1,362 seviyesinde değerleniyor.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın kolay para politikalarını hızlı bir şekilde değiştirmeyeceğini açıklamasının ardından S&P 500 Endeksi yeni bir rekorla yükseldi.

Grant Thorton Baş Ekonomisti Diane Swonk CNBC’de yaptığı açıklamalarda, "Piyasalar daha uzun bir sürede düşük faiz oranları görmeye çok alıştı ve Powell'ın bugünkü yorumları bunu değiştirmek niyetinde değil. Gerçek şu ki, FED bunun sonucunda oluşabilecek her durumla başa çıkmak zorunda" ifadelerine yer verdi.

Powell Çarşamba günü ABD Kongresi önünde altı aylık dönemdeki faaliyetlerini açıklayan ifadelerini sunacak. Ancak FED Başkanı Kongre açıklamaları öncesinde yayınlanan ifadelerinde, merkez bankasının artan enflasyon okumalarına rağmen tahvil alımlarını hafifletmeye başlamadan önce bekleyebileceğini belirtiyor. Powell’ın Perşembe günü de ABD Senatosu’na ifade vermesi bekleniyor.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Powell'ın sözlerinin ardından düşerek son aylardaki trendini sürdürdü. Tahvil faizleri 2008 yılından bu yana en büyük sıçramayı gösteren ABD Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin yüksek enflasyonu işaret etmesine rağmen düşmeye devam ediyor.

Haziran ayından itibaren üretici fiyatlarına ilişkin bir okuma beklenenden daha yüksek bir enflasyon gösterdiğinde bile verim düştü. Bu, tüketici fiyat endeksinde Salı günü yayınlanan 2008 yılından bu yana en büyük sıçramayı takip ediyor.

Yatırımcılar Çarşamba günü büyük bankalar ve diğer büyük şirketlerden gelen ikinci çeyrek bilanço raporlarını da değerlendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America’nın beklentilerle aynı yönde giden bilanço açıklamasının ardından hisse senetlerinde de düşüş gözlemlendi. Bankanın 21,6 milyar dolarlık ikinci çeyrek geliri borsa araştırması şirketi Refinitiv'in 21,8 milyar dolarlık tahminin biraz altında açıklandı. BoA düşük faiz oranları nedeniyle net gelirlerinin %6 oranında düştüğünü belirtti.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, beklentilerin üzerinde bilanço ve gelir bildirdi. BlackRock hisseleri açılışın ardından %3,53’lük düşüşle işlem görüyor.

Citigroup ve Wells Fargo'nun hisseleri ise bankaların beklenenden daha iyi ikinci çeyrek bilançosu açıklamalarının ardından yükseldi.

ABD'de ÜFE beklenti üzerinde arttı

 

Powell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız

 

Borsalarda dev şirketlerin savaşı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)