E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Eylül 2021 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri eylül endişelerine rağmen yeni güne rekorla başladı. Yatırımcılar pozitif gelen istihdam rakamlarını değerlendiriyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftalık işsizlik başvurusu rakamları beklenenden biraz daha iyi gelmesinin ardından Perşembe gününe rekor seviyelere tırmanarak başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 yükselişle 35.450,99 puanda, S&P 500 Endeksi %0,43 artışla 4.543,69 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,41 yükselişle 15.372,17 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0050 düşüşle %1,295 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500 Endeksi açılıştaki güçlü performansıyla yıl başından bu yana 54. rekor kapanışına doğru ilerliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de 28 Ağustos’ta sona ere hafta içerisinde işsizlik başvuruları 340 bin olarak açıklandı. Dow Jones ekonomistlerinin beklentisi ise bu rakamın 345 bin olacağı yönündeydi. ABD işsizlik verilerine ilişkin güncel veri olarak kabul edilen rakamlar pandeminin ABD ekonomisinde en yoğun hissedildiği Mart 2020’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

İşsizlik başvurusu verileri Ağustos ayı istihdam rakamlarından bir gün önce açıklandı. İstihdam rakamları ABD Merkez Bankası’nın (FED) teşvik politikalarını ne zaman azaltacağı konusunda önemli bir işaret olarak kabul ediliyor. Ekonomistler Ağustos ayında ABD’nin 720 bin yeni istihdam yaratacağını öngörüyor. Temmuz ayı istihdam rakamları ise 943 bin olarak kayda geçmişti.

Wall Street Eylül ayına hareketsiz başlamasına karşın teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi %0,3 yükselerek yeni bir rekor kapanışa ulaşmıştı. Eylül ayı mevsimsel olarak yılın en zayıf ayı namını taşısa da yatırımcılar teknoloji hisselerinin güçlü geri dönüşü ve devam eden pandemiye karşın ekonominin yeniden açılması nedeniyle yapıcı bir tavır takınıyorlar.

CNBC’nin haberine göre Credit Suisse Çarşamba günü paylaştığı yatırımcı notunda, “ABD hisse senetleri piyasalarında düşük volatilite üzerindeki amansız yürüyüş devam ediyor. Bununla birlikte piyasa genişliği hacmin konumlandırılması ve yatırımcı duyarlılığı göstergeleri nedeniyle bizim görüşümüze göre bu ralli bir süre daha yeni rekorlar ulaşabilir” ifadelerine yer verildi.

JP Morgan'a vergi dolandırıcılığı cezası

 

Borsa yatırımlarında kazandıran 5 tavsiye

 

Borsa İstanbul'da yükselişin korunması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)