E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
15 Eylül 2021 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına yükselişle başladı. Pozitif gelen ekonomik veriler büyük endekslerdeki yükselişi destekledi.


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününde yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 yükselişle 34.705,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,28 artışla 4.455,68 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,02 yükselişle 15.041,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0034 yükselişle %1,295 seviyesinde değerleniyor.

Çarşamba günü borsa açılmadan önce yayınlanan bazı olumlu ekonomi verileri yatırımcı duyarlılığını yatıştırmaya yardımcı oldu. ABD New York Merkez Bankası’nın bölgedeki imalat ölçütü olan Empire Endeksi, Eylül ayı için 34,3 seviyesinde geldi. FactSet verilerine göre 18 olması beklenen ekonomik veri beklentileri farklı bir biçimde aştı.

Yatırımcılarda, delta varyantının ekonomik toparlanmayı rayından çıkarması endişeleri ve ABD Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantısında varlık alımlarını azaltacağı korkuları nedeniyle bir süredir gergin bir hava hakim. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Eylül ayının tarihsel olarak ABD borsalarının en kötü performans gösterdiği dönem olması da bu endişeleri perçinliyor.

Salı günü kapanış itibariyle Nasdaq 5 seanstır düşüşle kapanıyor. Dow Jones, S&P 500 ve düşük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000 de son yedi seans gününün altısını kayıpla kapattı.

JPMorgan Stratejisti Dubravko Lakos-Bujas, CNBC’ye verdiği röportajda, “Ekonomi ve istihdam döngüsü ivmelerindeki son düşüşe ilişkin endişelere rağmen, güçlü büyümenin bizi bekliyor olduğu ve ekonomik faaliyetin yeniden hızlanacağı konularından eminiz. Özkaynak görünümümüzü pozitifte sürdürüyoruz ve S&P 500’ün yıl sonunda 4.700 puana ulaşmasını ve gelecek yıl beklenenden daha iyi gelecek bilançolarla 5.000 sınırını geçmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sermayesi düşük hisseler için yatırım zamanı

 

Petrol kritik seviyede!

 

Microsoft hisse geri alımı yapmaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)