E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Eylül 2021 - 16:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz günkü satış dalgasının ardından yeni güne yaralarını sararak başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına hafif yükselişle başladı. ABD tahvil piyasasındaki ani hareketlerin yavaşlamasıyla hafta boyunca darbe alan teknoloji hisseleri bir nebze toparlandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,56 yükselişle 34,334,88 puanda, S&P 500 Endeksi %0,26 artışla 4.363,79 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 yükselişle 14.611,23 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0311 düşüşle %1,510 seviyesinde değerleniyor.

Küresel merkez bankalarının faiz artırımı mesajları nedeniyle ABD tahvil piyasasında geçtiğimiz gün olağanüstü hızda yükselişler gözlemlenmişti. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,567’ye kadar tırmanıştı. Tahvil getirileri bir hafta öncesine kadar %1,3 seviyesindeydi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tahvil faizlerindeki artış ileriye dönük getiri beklentisi olan büyüme odaklı dev teknoloji hisselerinin fiyat kazanç getirilerinin törpülenmesine neden oldu. Teknoloji hisseleri bu nedenle tahvil faizlerinin artmasıyla birlikte ani düşüşler gerçekleştirdi.

Ancak tahvil piyasaların bir miktar nefes almasıyla birlikte teknoloji hisselerinde de toparlanma gözlemleniyor. Geçtiğimiz gün yüzde 3’ün üzerinde düşüş gösteren teknoloji hisseleri olan Apple %0,83, Microsoft %0,20 ve Google’ın çatı şirketi Alphabet %0,14 yükselişle güne başladı. Ancak teknoloji hisselerinde hareketlerinde dalgalı seyrin işaretleri görülmeye devam ediyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Commonwealth Financial Network’ün Yatırım Yönetimi Başkanı Brian Prince borsalara ilişkin açıklamasında, “Eğer azalan enflasyon beklentilerinin ardından tahvil faizleri ılımlı bir şekilde artarsa dördüncü çeyreğe girerken piyasanın daha yüksek seviyelere ulaşan bir hamlesini görmek beni şaşırtmaz” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarının bir diğer gündem maddesi ise Washington’daki borç tavanı tartışmaları. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen 18 Ekim’e kadar borç tavanının yükseltilmemesi ya da geçici olarak kaldırılmaması halinde ABD’nin temerrüde düşmesinin ekonomi için ciddi sonuçları olacağını söyledi. JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz gün bankanın ABD’nin borç limitine takılması ihtimaline hazırlandıklarını açıkladı.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Salı günü Senato’nun Bankacılık Komitesi’ne yaptığı açıklamada tedarik zinciri krizi ve ekonominin yeniden açılması kaynaklı baskılar nedeniyle enflasyonun beklenenden daha uzun bir süre kalıcı olabileceğini söyledi.

Korkulan oldu: Evergrande borcunu ödeyemedi

 

Küresel tahvil krizinin kaynağı hangi ülke?

 

ABD’de mortgage faizleri arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)