E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
30 Eylül 2021 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street endeksleri oldukça stresli geçen eylül ayının son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Washington yönetiminden gelen bütçe kriziyle ilgili olumlu mesajları değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,26 yükselişle 34,480,83 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 artışla 4.380,29 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,77 yükselişle 14.624,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0217 yükselişle %1,543 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri volatilitenin yüksek olduğu ve kayıplı bir eylül ayını geride bırakıyor. Teknoloji hisseleri tahvil getirilerindeki keskin yükselişler nedeniyle gerçekleştirdikleri düşüşlerin ardından kayıplarının bir kısmını geri almaya çalışıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çip şirketleri Nvidia %2,01 ve Micron %0,88 yükselişle güne başladı. Facebook ve Apple hisseleri sırasıyla %0,77 ve %0,37 yükselişle işlem görüyor. Netflix hisseleri ise Çarşamba günü %2’nin üzerinde yükseliş yakalamasının ardından yeni günde %2,25 yükselişle değerleniyor.

Hisse senetleri, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in Çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, meclisin bu hafta hükümetin kapanmasını önlemek için anlaşmaya vardığını söylemesiyle Washington'dan destek aldı. Schumer, hükümeti Aralık ayı başına kadar ayakta tutacak durdurma tedbirini Perşembe günü oylamaya sunacaklarını açıkladı. Anlaşmanın yine Senato Meclisi’nden geçmesi gerekiyor.

ABD borsaları Çin’deki emlak krizi, artan enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın yakın zamanda teşviklerini kaldırmaya başlayacağı endişeleriyle satış dalgasının başlayacağı endişeleriyle ilerliyor. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise istihdam konusundaki endişelerin giderilmesine yardımcı olmuyor. Gün içerisinde açıklanan rakamlara göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 25 Eylül ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 11 bin artarak 362 bine yükseldi. Son 3 haftadır artış gösteren işsizlik maaşı başvurularının 335 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Borsa araştırmaları şirketi Vital Knowledge'dan Adam Crisafulli CNBC’deki açıklamalarında "Bugün genel itibariyle çeyrek sonlarında yapılan entrikalara kapılamayız ve özellikle teknoloji hisselerinde gelecek haftalarda da devam edecek engebeli süreçte kaybolan bir ralliyi tavsiye etmeye devam edemeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

Enerji hisselerinin rallisi devam edecek mi?

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları artmaya devam ediyor

 

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)