E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
05 Ekim 2021 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün teknoloji hisseleri önderliğinde oluşan satış dalgasının ardından yeni güne moralli başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 yükselişle 34,105,40 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 artışla 4.316,97 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,53 yükselişle 14.330,45 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0191 yükselişle %1,502 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları hafta başında teknoloji hisselerine odaklanan satış dalgasının ardından kayıplarını telafi etmeye çabalıyor.

Dev teknoloji hisseleri yeni güne büyük oranda yükselişle başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün teknik aksaklıklar nedeniyle sosyal medya platformları 6 saati aşkın süre boyunca hizmet veremeyen ve geçtiğimiz gün %5 oranında değer kaybeden Facebook hisseleri, yeni güne %1’lik yükselişle başladı. Facebook hisselerinin düşüşünde eski bir şirket yöneticisinin şirkete yönelik ağır suçlamaları da etkili olmuştu.

Netflix %2’nin üzerindeki yükselişiyle, Apple ve Google’ın çatı şirketi Alphabet de %1’lik yükselişiyle geri dönüşü dikkat çeken dev teknoloji hisseleri oldu.

Teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq Endeksi hafta başında 6 seans üst üste düşerek %2,1 oranında gerilemişti. Bu süreçte Dow Jones 300 puan kaybederken S&P 500 Endeksi de %1,3 oranında düşmüştü.

Nasdaq Endeksi geçtiğimiz ayın en kötü performans gösteren Wall Street endeksi oldu. Teknoloji odaklı endeks tahvil faizlerindeki artışla birlikte ileriye dönük kazançların yıpranacağı endişeleriyle yatırımcılar için daha az cazip bir yatırım alanı haline geldi. Tahvil faizlerindeki artış geçtiğimiz ay ABD Merkez Bankası’nın varlık alımlarını yakın zamanda azaltacağı sinyalini vermesinin ardından yükselişe geçmişti. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri geçtiğimiz hafta %1,56 zirvesine ulaşmasının ardından an itibariyle %1,5 seviyesinde işlem görüyor.

UBS Varlık Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu mark Haefele CNBC’deki açıklamasında, “Satış dalgası bir miktar 10 yıllık devlet tahvili getirilerindeki yükseliş, yüksek enflasyon ve zayıf büyüme tarafından yönlendirildi. Enerji kısıntısı ve ABD Kongresi’ndeki mali kördüğüm bu gidişatı destekledi. Ancak biz bu endişelerin aşırı olduğunu veya yakın zamanda azalacağını ve hisse senetleri rallisinin yeniden rayına oturmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

İndirim için enflasyonda düşüş beklenecek

 

Avrupa'da kömür fiyatları 15 yılın zirvesini gördü

 

Yeni bir Evergrande vakası mı? Fantasia'nın notu düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)