E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Ekim 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Perşembe gününe yükselişle başladı. Borsalardaki yükselişte ABD Kongresi’ndeki borç limiti anlaşmazlığının çözüme kavuşacağı umudu etkili oldu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,12 yükselişle 34,803,94 puanda, S&P 500 Endeksi %1,11 artışla 4.411,85 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,18 yükselişle 14.672,54 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0226 yükselişle %1,547 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri ABD Kongresi’nin kısa vadeli borç limitlerini yükseltecek ve ABD’yi temerrüde düşme felaketinden kurtaracak bir anlaşmaya yakın olduğunun açıklanmasının ardından Çarşamba günkü geri dönüşünü yeni güne de taşıdı.

Teknoloji hisseleri ile ekonomik toparlanmayla ilişkili hisse senetlerinin aynı anda yükselmesiyle ABD hisseleri güçlü bir ivme yakaladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisseleri tarafında Twitter hisselerinin %2,69 oranında yükselmesi ve çip üreticileri NVidia ve AMD hisselerinin sırasıyla %1,93 ve %1,98 oranında değer kazanması dikkat çekti. Sanayi sektöründe ise General Motors hisseleri %1,74 değer kazanırken perakende şirketi Costco hisseleri de %1,69 oranında yükseldi.

Washington'un borç tavanı üzerinde anlaşmaya varma süreci, yatırımcıların ABD’nin temerrüde düşmesinin önleneceği umutlarını destekledi. Hisse senetleri Çarşamba günü Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'ın Senato Demokratlarına yaptığı anlaşma önerisi sonrasında ABD borsaları yön değiştirmişti. ABD Kongresi büyük olasılıkla borç tavanını belirli bir miktar artıracak ve hükümetin Aralık ayında bir noktaya kadar faaliyetine devam etmesine izin verecek anlaşmayı kabul edecek.

Wells Fargo Menkul Kıymetler Kıdemli Hisse Senetleri Analisti Christopher Harvey CNBC’deki açıklamasında "Bir borç tavanı anlaşmasının yapılacağına inanmakla birlikte, siyasilerin piyasa 'motivasyonuna' ihtiyacı olabilir. Bu da yakın vadeli volatiliteyi yüksek tutabilir. Senato’da Cumhuriyetçilerin liderliğinden gelen dünkü teklifi dayanıklı bir çözüm olarak değil, potansiyel olarak acil bir felaketi savuşturmak için gelen olumlu değerlendirdiğimiz bir davet olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 3 hafta sonra düştü!

 

Pfizer'dan yeni hamle: Başvuruda bulundu!

 

Cramer: Borsalarda fırsat mevsimi geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)