E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Ekim 2021 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Pazartesi gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar bilanço dönemine girmeye hazırlanan banka hisseleriyle birlikte yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 yükselişle 34.918,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 artışla 4.409,80 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,40 yükselişle 14.638,01 puanla işlem görüyor.

Wall Street endeksleri ABD petrollerinin 82 dolara yükselmesinin ardından güne kısa süreli bir düşüşle başlamasının ardından yükselişlerin kısa süreli olduğuna ikna olarak seansın ilk dakikalarında yükselişe geçti. Endeksler Merck şirketinin Kovid-19 anti-viral hapının ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden acil kullanım onayı istemesinin ardından pandeminin sonuna gelindiği yönündeki iyimserliği ve hafta boyunca büyük bankaların yapacağı bilanço raporlarını fiyatlandırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri bankacılık ve perakende hisselerinin önderliğinde yükselişe geçti. Tahvil piyasası ise ABD’deki Kolomb Günü tatili gerekçesiyle kapalı.

Goldman Sachs gün içerisinde ABD’ye ilişkin ekonomik büyüme tahminini düşürdü. Banka 2022 büyüme tahminini %4,4'ten %4'e düşürdü ve 2021 tahminini de %5,7'den %5,6'ya çekti. Goldman, ABD Kongresi'nden gelen mali desteğin sona ermesini ve tüketici harcamalarında, özellikle de hizmet sektöründe beklenenden daha yavaş bir toparlanmaya işaret etti.

Hafta boyunca dev ABD bankaları üçüncü çeyrek bilanço raporlarını yayınlayacak. JPMorgan Çarşamba günü başlatacağı bilanço sezonunda Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo ve Citigroup da haftanın ilerleyen günlerinde üçüncü çeyrek bilanço raporlarını paylaşacak. Banka hisselerinin dışında Delta Airlines ve Walgreens Boots Alliance firmalarının da bilanço raporlarını paylaşmaları bekleniyor. Analistler, üçüncü çeyrekte S&P 500 için %27,6'luk bir bilanço artış oranı tahmin ediyor. Bu oran gerçekleşirse 2010'dan bu yana en yüksek üçüncü bilanço büyüme oranını işaret edecek.

Eylül ayındaki %4,8'lik düşüşün ardından S&P 500 Endeksi Ekim ayı başından bu yana yaklaşık %2 oranında arttı ve rekor seviyelere yeniden ulaşması için %3’lük yükseliş göstermesi gerekiyor.

UBS Küresel Servet Danışmanlığı Biriminden Stratejist Mark Haefele Bloomberg International’daki açıklamasında, “Enerji fiyatlarındaki artış büyümeyi yavaşlatacak. Ancak bizim görüşümüze göre bu resesyona neden olacak büyüklükte değil. Enerji fiyatları büyük ihtimalle önümüzdeki sene boyunca dengede veya ılımlı olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Teknoloji hisselerinin geleceği parlak

 

Banka hisseleri için kritik bilanço dönemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)