E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Ekim 2021 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD’deki ekonomik büyümenin yavaşladığını gösteren ekonomik tabloya rağmen bilançolardaki iyimser rakamlarla yükselişini hızlandırdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 yükselişle 35.677,30 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 artışla 4.580,10 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,64 yükselişle 15.332,87 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0080 artışla %1,557 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri büyük şirketlerden gelen güçlü bilanço rakamlarıyla birlikte yükselişine ivme kazandırdı. Bilançolarıyla beklentileri aşan Ford’dan gelen açıklamada yarı iletkenlere erişimin çeyrek boyunca artmasıyla birlikte üretimin yükseldiği belirtildi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açılış öncesinde vadeli piyasalarda %9 oranında yükselen Ford hisseleri an itibariyle %12,76 yükselişle değerleniyor. Gün içerisinde bilanço açıklaması yapan Mastercard, Merck ve Caterpilllar şirketlerinin hisseleri ise açılışta sırasıyla %1,17, %3,31 ve %2,41 oranında değer kazandı.

Ekonomi tarafından gelen moral bozucu veriler borsalardaki yükselişi engelleyemedi. ABD gayrisafi yurtiçi hasılası %2,8 büyüme beklentisine karşın sadece %2 oranında arttı. Rakamlar ikinci çeyrekteki %6,7 oranındaki büyümenin ardından ekonomideki yavaşlamayı işaret ediyor.

İstihdam alanında ise piyasaları destekleyecek yönde veriler geldi. ABD’de haftalık işsizlik başvuruları 281 bin olarak kayda geçti. Ekonomistlerin beklentileri ise 289 bin seviyesindeydi.

S&P 500 şirketlerinin yaklaşık %40'ı bilanço bildirimini gerçekleştirdi ve şirketlerin %80'den fazlası Wall Street beklentilerini geride bıraktı. S&P 500 şirketlerinin üçüncü çeyrekte kârlarını yaklaşık %37,6 oranında artırması bekleniyordu.

CNBC’nin haberine göre, Deutsche Bank Tematik Araştırmalar Başkanı Jim Reid, “Bilançolar beklentileri aşması açısından ABD şirketlerinin uzun vadeli ortalamalardan daha iyi durumda olduğunu hatırlanması için hatırlatıcı ve yardımcı oldu. Bu rakamlar Eylül ve Ekim başlarında görülen bazı stagflasyonist karamsar hikayelere göre daha sağlıklı geldi ve muhtemelen de toparlanma rallisine yardımcı oldu” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları pandeminin en düşük seviyesinde

 

Ford’da kurumların bilanço sonrası beklentileri

 

Halka arz piyasaları dot-com balonunu geri getirebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)