E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
08 Kasım 2021 - 18:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Pazartesi gününe altyapı paketi müjdesini değerlendirerek başladı. Elon Musk’ın Twitter anketi ise Tesla hisselerinin düşmesine yol açtı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,42 yükselişle 36.480,50 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 artışla 4.708,10 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 yükselişle 16.008,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0322 yükselişle %1,485 seviyesinde değerleniyor.

ABD Kongresi’nin Demokratların altyapı harcama paketini onaylamasıyla birlikte Wall Street endeksleri de yeni haftaya moralli başladı.

ABD Temsilciler Meclisi Cuma günü geç saatlerde 1 trilyon dolardan fazla altyapı tasarısını kabul etti ve yasayı imzası için ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdi.  İlk olarak Ağustos ayında ABD Senatosu'ndan geçen paket, diğer altyapı projelerinin yanı sıra ulaştırma, kamu hizmetleri ve geniş bant internet için de yeni fon sağlayacak.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, inşaat ekipman üreticisi Caterpillar hisseleri harcama paketinden yararlanabileceği öngörüsüyle yeni güne %3,43 yükselişle başladı. Benzeri bir şekilde ağır ekipman üreticisi Deere hisseleri de altyapı paketinin etkisiyle %2,23 değer kazandı. Altyapı paketi harcamalarından fayda sağlaması beklenen Vulcan Materials ve Nucor hisseleri sırasıyla %2,23 ve %5,48 oranında yükseldi.

Tesla CEO’su Elon Musk hafta sonu Twitter üzerinden takipçilerine %10’lık Tesla hissesi satıp satmaması konusunda fikir danışmıştı. Vergi yasası eleştirisi niteliğindeki Twitter anketi cevaplayanların %58’i Musk’ın hisselerini satması yönünde fikir belirtmişti. Tesla hisseleri yeni günde %4,52 oranında değer kaybetti.

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı rekorla kapatmıştı. Endekslerdeki bu yükselişte beklentilerin üzerinde gelen istihdam rakamları etkili olmuştu. JPMorgan’dan David Lebovitz konuyla ilişkili CNBC’deki yorumlarında, “Ekonomi kesinlikle bir miktar momentum kazanıyor. 2021’in sonunda ve 2022’nin başında ekonomik büyümenin ivme kazanmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD’de 'minik kuş' kavgası!

 

Borsalarda yükselişin süreceğini gösteren 3 işaret

 

Wall Street bilançoların büyüsüne kapıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)