E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
16 Kasım 2021 - 18:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri perakende şirketlerin güçlü bilanço rakamlarıyla yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu mesajlar taşıyan perakende satış verilerini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 artışla 36.230,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,25 artışla 4.694,63 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 yükselişle 15.884,43 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0293 yükselişle %1,613 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street borsaları Walmart ve Home Depot’dan gelen beklentileri aşan bilançoların ardından yükselişe geçti. CNBC’nin haberine göre, Walmart, üçüncü çeyrek kârının ve gelirinin tahminlerin çok üzerinde olduğunu ve ABD'deki aynı mağaza satışlarının yakıt satışları hariç %9,2 oranında arttığını açıkladı. Walmart’ın bilançosuyla birlikte perakende şirketlerin bilançolarıyla geçecek yoğun bir hafta başlamış oldu.

Bir diğer perakende şirketi Home Depot’nunsa üçüncü çeyrek bilançosu yaklaşık %3’lük büyümeyi gösteriyordu. Ancak şirketin satışlarını %9,8 oranın yükselerek beklentileri aşması yatırımcıları memnun etti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre şirketin hisseleri açılışta %4,29 değer kazandı.

Gün içerisinde paylaşılan ekonomik veriler ABD’deki ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu mesajlar verdi. ABD Ticaret Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre ABD'de perakende satışlar, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 artarak mart ayından bu yana en yüksek artışı kaydetti. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler satışların %1,5 oranında sıçramasını bekliyordu. ABD'de sanayi üretimi de ekimde aylık bazda yüzde 1,6 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi.

ABD'de sanayi üretimi beklenenden fazla arttı

 

ABD'de perakende satışlar 7 ayın en yüksek artışını gösterdi

 

Elon Musk'ın Tesla hissesi satışlarında yolun sonu gözükmüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)