E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Aralık 2021 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Omikron krizine ilişkin endişelerin azalmasıyla birlikte güne yükselişle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,24 artışla 35.664,15 puanda, S&P 500 Endeksi %1,78 artışla 4.673,48 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,49 yükselişle 15.604,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0153 yükselişle %1,450 seviyesinde değerleniyor.

Korona virüsün yeni varyantı Omikron’a ilişkin endişelerin hafiflemesiyle birlikte Wall Street yatırımcıları yeniden hisse senetlerine geri döndü. Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre dış ticaret açığı, ekim ayında, aylık bazda yüzde 17,6 azalışla 67,1 milyar dolara gerileyerek 6 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon borsa açılışında CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “Bu sabah da görüldüğü üzere piyasa kesinlikle yeni varyantı ekonomik aktiviteyi yavaşlatacak bir etken olarak görmüyor. Ancak yine de pandemiden tam olarak kurtulmuş değiliz” ifadelerine yer verdi.

Piyasalardaki olumlu havaya rağmen yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz hafta yaptığı şahin açıklamaları da göz önünde bulunduruyor.  Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre FED Başkanı geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde verdiği ifadede enflasyonun ekonomik durumu “karmaşıklaştırdığını” ve FED’in varlık alımlarını azaltma politikasını hızlandırabileceğini belirtmişti.

City Index’in Kıdemli Finansal Piyasa Analisti Fiona Cincotta, "Omikron korkularının hafiflemesi, yatırımcıların daha şahin bir Fed için pozisyon almasına yol açtı. Yeni Kovid varyantının ilk raporlara göre daha az şiddetli olduğu görüldüğünden piyasalar Omikron'un neden olabileceği potansiyel ekonomik hasarı geri çeviriyor" ifadelerine yer verdi.

FED faiz artışı konusunda geri adım atacak mı?

 

Fed, faiz artırım takvimini öne çekecek mi?

 

ABD'de dış ticaret açığı 6 ayın en düşük seviyesine geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)