E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Şubat 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasında teknoloji hisselerinin toparlanmasıyla yükseldi. Nasdaq Endeksi Ocak ayı dip seviyesinden bu yana %7 yükseldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar teknoloji şirketlerinin yüksek bilançolarına bakarak yeniden sıçramayı hedefliyorlar.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,69 artışla 35.705,96 puanda, S&P 500 Endeksi %1,12 artışla 4.572,26 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,39 yükselişle 14.391,48 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0289 düşüşle %1,935 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde Çarşamba günü teknoloji hisseleri yüksek performans gösterdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre e-ticaret şirketleri Etsy ve Shopify’ın hisseleri %2’nin üzerinde değer kazandı. Geçtiğimiz hafta hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımı sonrasında dramatik bir düşüş yaşayan Facebook’un çatı şirketi Meta hisseleri ise %1’in üzerinde yükseldi.

Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi 27 Ocak tarihindeki dip seviyesinden bu yana %7’nin üzerinde yükseliş gösterdi ve düzeltme bölgesinden kurtuldu. Ancak birçok Wall Street profesyoneli teknoloji hisselerinin kısa vadeli performansı için hala tedbirli davranıyor. Yükselen ABD tahvil faizlerinin teknoloji hisselerinin uzun vadeli yüksek değerlemelerini erozyona uğratacağı görüşü piyasalarda hakim.

CNBC’nin haberine göre servet yönetimi şirketi Bernstein’ın Kıdemli Araştırma Analisti Toni Sacconacghi müşterileriyle paylaştığı notta, “Pahalı teknoloji hisseleri hakkında biraz daha az temkinli olsak da yatırımcıları kârsız ve pahalı teknoloji hisselerindeki düşük kaliteli varlıklar konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Daha düşük fiyat değer oranındaki teknoloji isimleri tercihimiz olmaya devam ediyor. Bununla birlikte teknolojinin en ucuz beşte birlik kesimdeki hisselerin on yıldan uzun bir süredir beklenen en yüksek 5 yıllık büyüme görünümüne sahip olduğunu ve değerlemelerinin tarihsel ortalamalarına göre cazip olduğunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın” ifadelerine yer verdi.

ABD Hazinesi tahvil piyasaları 2022’deki hızlı yükselişine Çarşamba günü ara verdi. Salı günü %1,97’ye kadar ulaşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,93 seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar getirilerdeki düşüşün teknoloji hisselerindeki yükselişe destek olduğunu belirtiyor.

ABD’de mortgage başvuruları haftalık bazda %10 oranında düştü. Son aylarda faiz oranlarının artmasıyla birlikte ABD’de ev alacak yatırımcıların talebini yavaşlattığı düşünülüyor.

ABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi, faizler arttı

 

Borsalarda yükseliş 2022’de neden zor olacak?

 

Küresel yatırımcılar temettü hisselerine yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)