E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Mart 2022 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba gününe alımla başladı. Yatırımcılar geçtiğimiz seansta yükselen petrol fiyatlarını sindirmeye çalışıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar yükselen petrol fiyatlarını ve Rusya-Ukrayna savaşını izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,60 artışla 33.494,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,53 artışla 4.328,97 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,26 yükselişle 13.568,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0691 yükselişle %1,794 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’teki yükseliş petrol fiyatlarının bir önceki seansta hızlı bir şekilde yükselerek hisse senetlerinde düşüşe yol açmasının ardından gerçekleşti. Hem ABD ham petrolü hem de Brent ham vadelileri için vadeli işlemler %6’nın üzerinde yükseldi. Brent petrol gün içerisinde 111 dolar civarında fiyatlanıyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senyek müşterilerine yaptığı bir paylaşımda, “Dünkü fiyat hareketleri FED’in (ABD Merkez Bankası) sıkılaştırma beklentilerini geri itti. Küresel tahvil getirileri düştü. ABD Doları ve altın güçlendi ve hisse senetleri piyasaları (enerji hisseleri hariç) sert bir satış dalgasına uğradı. Bu tablo güçlü bir şekilde yatırımcıların potansiyel olarak keskin bir yavaşlamayı fiyatlandırdığını gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Kurumsal şirketlerden gelen haberler de pozitif yönlü ilerleyişi destekledi.

Otomobil devi Ford elektrikli araç ve eski tip üretim işletmelerini iki ayrı birime ayıracağını duyurmasının ardından şirketin hisseleri güne %6,53 yükselişle başladı.

Tahvil piyasaları geçtiğimiz günkü sert satış dalgasının ardından toparlanma işaretleri gösterdi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri bir gün öncesinde %1,7’ye kadar gerilemesine karşın yeni günde %1,8 seviyesine yaklaştı.

Ancak yatırımcılar, Çarşamba günü çıkan haberlerde Rus güçlerinin Herson’a girdiği ve Ukrayna’nın güneyindeki iki önemli şehirden biri olan Mariupol'ü kuşattığına dair ilk işaretleri görmelerinin ardından gergin bir güne başladı.

Piyasalar, Ukrayna'ya destek çağrısında bulunan ve ancak yeni politika ayrıntıları konusunda çok az şey sunan ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşmasını da değerlendiriyor.

Raymond James'in Washington Politika Analisti Ed Mills, Biden’a kamuoyu desteğine ilişkin açıklamasında "Politikalar konusunda uygulanan bazı baskılar, tabanının hala Biden’ın önem verdikleri konular için savaştığını gösteriyor gibi görünüyordu. Ama gerçek şu ki, başkanın politik duruşu %40 civarında bir kamuoyu destek oranını tehlikeye attı” ifadelerine yer verdi.

Altının kilogramı 872 bin liraya yükseldi

 

Powell'dan kritik faiz açıklaması

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde arttı

 

OPEC üretim artışı planına devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)