E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
24 Mart 2022 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba günkü düşüşlerin ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı. Yatırımcılar Ukrayna-Rusya savaşını ve FED’in faiz kararlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,19 artışla 34.424,98 puanda, S&P 500 Endeksi %0,45 artışla 4.476,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 yükselişle 14.001,45 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0638 yükselişle %2,359 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in enerji satışlarının rubleyle yapılacağı açıklaması sonrasında düşüşe geçmişti. Endekslerdeki düşüş petrol fiyatlarındaki ani artışların ardından gerçekleşmişti. Yatırımcılar Perşembe gününde de Ukrayna’daki savaşı ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) artan enflasyonla birlikte faiz artışlarına devam edeceği beklentilerini fiyatlandırmayı sürdürüyor.

Gün içerisinde NATO liderleri Brüksel’de Rusya’ya olan baskıları artırmak üzere görüşüyor. Sahada ise Ukrayna güçleri etkinliğini artırıyor gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz hafta FED 2018’den bu yana ilk kez faizleri artırma kararı aldı. FED Başkanı Jerome Powell Pazartesi günü yaptığı açıklamada ABD’de yükselen enflasyona karşı sert olacaklarını ve yarım yüzdelik puanlık faiz artışı ihtimali için kapıyı aralık bıraktıklarını açıkladı.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, Şubat ayı ortalarında düzeltme bölgesine düşen S&P 500 Endeksi şimdilerde ise rekor seviyesinin %7 aşağısında işlem görüyor. Dow Jones Endeksi de seans ortası rekorunun kabaca %7 uzağında. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise rekor seviyesinin yaklaşık %14 gerisinde işlem görüyor. Düzeltme bölgesi endekslerin rekor seviyesinden %10 ila %20 aralığında düşüşle işlem görmesi anlamını taşıyor.

CNBC’nin haberine göre Treasury Partners'ın Baş Yatırım Yöneticisi Richard Saperstein, "Borsa düzelmeden toparlanmaya çalışırken, piyasalar Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesine göre temelde daha riskli ve daha belirsiz" ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de işsizlik başvuruları düştü

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi uzatıldı

 

Zirve kararı: Ukrayna'ya destek, Rusya ve Çin'e uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)