E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
12 Nisan 2022 - 17:06 borsagundem.com

Enflasyon rakamlarının ardından Wall Street yeni güne moralli başladı. ABD’de çekirdek enflasyondaki yavaşlama endekslerin yönünü artıya çevirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar gün içerisinde açıklanan Mart ayı ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamlarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,86 artışla 34.602,01 puanda, S&P 500 Endeksi %1,06 artışla 4.459,41 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,57 yükselişle 13.622,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0617 düşüşle %2,721 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcılarının gündeminde enflasyon verileri bulunuyor. Borsagundem.com'da yer alan habere göre, ABD Çalışma Bakanlığı Mart ayında TÜFE verileri aylık bazda %1,2 yıllık bazda ise %8,5 oranında yükseldiğini açıkladı. Ancak yatırımcılar gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda tutan çekirdek enflasyon rakamlarına odaklandı. ABD Çekirdek TÜFE verileri Mart ayında aylık bazda %0,3 yükseldi. Ekonomistlerin beklentisi ise bu yükselişin %0,5 olacağı yönündeydi. Yıllık bazda çekirdek tüketici fiyatları ise %6,5 oranında arttı.

Enflasyona ilişkin en önemli gösterge olan raporların ardından 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri üç yılın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

CNBC’nin haberine göre Capital Economics Kıdemli ABD Ekonomisti Andrew Hunter, “Mart ayı raporundaki büyük haber, çekirdek enflasyondaki fiyat baskılarının nihayet ılımlı seviyede görünmesiydi” ifadelerine yer verdi. Ekonomist Mart ayındaki artışın enflasyonda “pik seviyesini belirleyeceğine” inanıyor.

TÜFE rakamlarından sağlanan destekle birlikte teknoloji hisselerinde yükseliş görüldü. Yatırımcılar Nisan ayında büyüme odaklı ve teknoloji alanındaki hisselerde satışa geçmiş ve teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ay başından bu yana %5’in üzerinde düşmüştü. Nasdaq bu yılın başında düzeltme bölgesine girmesinin ardından mart ayını %3,4 yükselişle tamamlamıştı.

Yatırımcılar ayrıca, Çarşamba günü JPMorgan ve Delta Air Lines ile başlayacak olan bilanço sezonunu bekliyor. Perşembe günü birkaç büyük bankanın daha bilançosu açıklanacak. Wall Street geçtiğimiz günü sert bir düşüşle bitirmişti. Haftanın ilk gününde Dow Jones ve S&P 500 endeksleri %1’in üzerinde düşerken Nasdaq Endeksi’ndeki düşüşse %2’yi aşmıştı.

ABD enflasyonunda yeni zirve

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

New York metrosunda saldırı: Çok sayıda yaralı var!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)