E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
19 Nisan 2022 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonunun etkisiyle yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar bilançolar üzerinden şirketlerin ilk çeyrekteki zayıf ekonomik ortama dirençlerini değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar bilanço sezonunun en yoğun haftasında şirket raporlarına odaklanmış durumda.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,77 artışla 34.675,59 puanda, S&P 500 Endeksi %0,66 artışla 4.420,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 yükselişle 13.391,28 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0554 yükselişle %2,916 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ilk çeyrek bilanço sezonu hız kazanırken büyük bir baskı altındaydı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni adımları konusundaki önemli tartışmalar piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bununla birlikte yatırımcılar bilanço sezonunda tedarik zincirlerinin ve düşen tüketici talebinin büyük şirketlerin performansına nasıl bir etki yarattığına dair işaretleri izliyor.

Johnson & Johnson, Salı günü karışık bir ilk çeyrek bilançosu bildirdi. İlaç şirketi ilk çeyrekte hisse başı kazançlarda analistlerin beklentilerini aşsa da şirket gelirlerinde beklentilerin altında kaldı. Firma ayrıca 2022 yılı için bilanço beklentilerini de düşürdü. J&J hisseleri açılışta %2 değer kazandı.

Tahvil faizlerinin yükselişiyle ve bölgesel ve orta ölçekli bankaların bilançolarını bildirmesiyle banka hisseleri de güne yükselişle başladı. Başarılı bilançosu sonrasında Citizen Financial hisseleri %7’den fazla yükseldi. JPMorgan ve Goldman Sachs hisseleri ise güne %1 yükselişle başladı.

Hasbro hisseleri beklenenden daha zayıf bilanço paylaşımına rağmen %1 değer kazandı. Şirketin gelirleri ise bilanço tahminleriyle uyumluydu.

Netflix ve IBM’in bugün kapanış sonrasında bilançosunu açıklaması planlanıyor.

CNBC’nin haberine göre danışmanlık firması Truist Advisory Services’ın Baş Yatırım Sorumlusu Keith Lerner müşterileriyle paylaştığı notta, “Kâr marjlarının yüksek kalması bekleniyor. Ancak enflasyonun marjları 2021 yılında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşüreceği öngörülüyor. Sadece enerji ve kamu hizmetleri sektörleri marj büyüme beklentilerindeki yıllık artışı yansıtıyor” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar ayrıca, 10 yıllık Hazine getirisinin 2018'den bu yana en yüksek seviyesi olan %2,92'ye yükseldiği tahvil piyasasını da dikkatle izliyor. FED’in faiz artırımlarına ilişkin beklentiler son aylarda keskin bir şekilde arttı. Ancak merkez bankası yıl boyunca faiz oranlarını nasıl artıracağına karar verme konusunda verilere bağlı olacağını söyledi.

Araştırma şirketi Trivariate Research’ten Adam Parker konuyla ilgili CNBC’deki röportajında, “FED’in faiz oranlarını yükseltmesi, istihdamda, yarı iletkenlerde, buğdayda yaşadığımız kıtlıkların bir kısmını gerçekten çözebilir mi? Muhtemelen hayır. Belki de bu yüzden sonunda bazı insanların düşündüğünden biraz daha az agresif davranacaklar" açıklamasında bulundu.

JP Morgan’dan petrol tahmini: 185 doları görebilir

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

ABD'de konut başlangıçları beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)