E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Nisan 2022 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Tesla’dan gelen yüksek bilanço rakamlarını değerlendiren yatırımcılar, gün içerisinde FED Başkanı’nın para politikasıyla ilgili yapacağı açıklamaları bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Bilanço sezonunu değerlendirmeye devam eden yatırımcılar Tesla’dan gelen güçlü bilanço rakamlarıyla moral buldu. Piyasaların gündeminde ise ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın para politikasına yönelik açıklamaları yer alıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,76 artışla 35.429,29 puanda, S&P 500 Endeksi %1,12 artışla 4.509,20 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,90 yükselişle 13.708,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0314 düşüşle %2,885 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında şirket bilançoları endeks hareketlerini yönlendirmeye devam ediyor. Beklentilerin üzerinde gelen elektrikli otomobil devi Tesla’nın hisseleri açılışta %10,73 değer kazandı. Havayolu şirketi United Airlines hisseleri ise şirket beklentilerinde 2022 için kâr öngördüğünü açıklamasının ardından güne %11,35 yükselişle güne başladı.

Yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’ın Türkiye saatiyle saat 20:00’da Uluslararası Para Fonu’nun Küresel Ekonomi Müzakereleri kapsamında yapacağı açıklamaları bekliyor.

Piyasalar bir süredir FED’den gelecek agresif faiz artışlarını fiyatlandırıyordu. Ancak FED yetkililerinden gelen son açıklamalar olağanüstü hamlelerden kaçınılacağı yönündeki görüşleri destekler nitelikteydi.

San Francisco FED Başkanı Mary Daly, Chicago FED Başkanı Charles Evans ve Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic, merkez bankasının enflasyonun kontrol altına alınması için faiz oranlarındaki yükseliş her ne kadar desteklense de ekonomik büyümeyi engelleyecek herhangi bir hamleyi yapmak istemediklerini açıkladılar. Daly daha sıkı bir para politikasının hafif bir resesyonu tetikleyeceğini kabul etti. Ancak San Francisco FED Başkanı bu öngörünün en yakın ihtimal olmadığının da altını çizdi.

St. Louis FED Başkanı James Bullard ise hafta başında yaptığı açıklamada, enflasyonun 40 yılın zirvesinden kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için Mayıs toplantısında yüzde 0,75 puanlık bir artışa açık olduğunu söyleyerek diğer FED yetkililerinden aykırı bir tutum takındı.

Varlık yönetimi firması Aspiriant’ın Yatırım Stratejisi ve Araştırma Genel Müdürü Dave Grecsek CNBC’deki açıklamasında piyasaların gidişatına ilişkin, “Oldukça çatallanmış bir Pazar görülmeye devam ediyor. Daha savunmacı ve değer hissesi tarzındaki şirketlerin bazıları iyi getiriler sağlıyor. Diğer tarafta ise büyüme odaklı teknoloji şirketleri zorluklarla mücadele ediyor” açıklamasında bulundu.

Wall Street yatırımcıları Perşembe günü AT&T, American Airlines ve Snap gibi şirketlerden bilançolarını bekliyor olacak.

Ekonomik verilerde ise ilk işsizlik başvuruları 16 Nisan'da sona eren haftada 184.000 ile beklenenden biraz daha yüksek geldi. Dow Jones anketine göreyse analistler 182 bin başvuru olacağını öngörüyordu.

Dolardaki yükseliş ABD’yi nasıl etkiliyor?

 

ABD'de işsizlik başvurularında düşüş

 

ABD borsalarında ayı piyasası yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)