E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Mayıs 2022 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya yükselişle başladı. Art arda gelen sert kayıpların ardından yatırımcılar ABD Başkanı Biden’ın Çin tarifeleri açıklamasıyla moral buldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Pazartesi gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar son haftalarda Wall Street’i sarsan satış dalgasından toparlanmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,04 artışla 31.587,56 puanda, S&P 500 Endeksi %0,96 artışla 3.938,71 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,76 yükselişle 11.440,66 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0244 yükselişle %2,814 seviyesinde değerleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Çin’den ithal edilen bazı ürünlerde uygulanan tarifeleri azaltmayı düşündüğünü açıklaması Wall Street yatırımcılarının karamsar tutumunu bir nebze de olsa iyileştirdi. Biden açıklamasında, “Bunu göz önünde bulunduruyorum. Söz konusu tarifelerin hiçbirini biz getirmedik. Son yönetim tarafından dayatıldılar ve şu anda değerlendiriliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Wall Street endekslerindeki yükseliş Cuma günü S&P 500 Endeksi’nin gün içerisinde ayı piyasası sınırını geçmesinin ardında geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ayı piyasası borsaların bir önceki zirvesine göre %20 veya daha fazla düşüş kaydetmesi anlamına geliyor. S&P 500 gün Cuma günü bir süre bu sınırın altında işlem görse de günü pozitif kapatmıştı.

Hisse senetlerinde piyasalarında 2022 satışları altıncı ayına yaklaşırken yatırımcılarsa bir dip işareti arıyor. Oppenheimer'ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus, ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma dönemlerinde sert satış dalgalarının nadir bir şey olmadığını söyledi. Baş stratejist buna rağmen güçlü nakit akışı ve kârlılığa sahip hisse senetlerinin de satış dalgasına dahil olduğuna dikkat çekti.

Stoltzfus CNBC’deki açıklamasında, “Savunmacı hisse senetleri yerine döngüsel ekonomiye uygun hisseleri ve kârlı teknoloji hisselerini tercih etmeyi sürdürüyoruz. Zira bu şirketlerin hizmetleri ve ürünleri hem iş dünyasına hem de tüketici hayatlarına derin bir şekilde bağlı. Yüksek kaygı ve krizlerin hakim olduğu bu dönemden çıkmak için ekonomi ve piyasaları izliyoruz” sözlerini kaydetti.

S&P 500 Endeksi Ocak ayındaki son rekor seviyesinin %19 gerisinde işlem görüyor. Dow Jones ve Nasdaq endekslerinde ise bu oran sırasıyla %15,4 ve %30. Cuma günü itibariyle Dow Jones Endeksi son sekiz haftadır üst üste haftalık bazda düşüş kaydetti. Bu 1923’ten bu yana endekste görülmeyen bir durum. S&P 500 Endeksi ise geçtiğimiz Cuma yedi haftalık kayıp serisine ulaştı ve 2001’den bu yana en uzun süreli kayıp rekorunu kaydetti.

Aviva Investors’tan Susan Schmidt konuyla ilgili açıklamasında, “Yatırımcılar tam olarak ne olup bittiğini anlamaya ve her zaman sonucun ne olacağını tahmin etmeye çalışıyorlar. Yatırımcılar ve piyasalar belirsizlikten nefret eder. Bu enflasyon ve ekonomi arasındaki gelgitlerin sonrasında ne olacağına dair net bir göstergeye sahip olmadıkları bir dönem” ifadelerine yer verdi.

Buğday fiyatları hava şartları nedeniyle yükselişte

 

Ayı piyasasındaki borsaları neler bekliyor?

 

Ayı piyasasında dip bulmaya çalışmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)