E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Haziran 2022 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri SalesForce bilançosunun beklentileri aşmasıyla yeni güne yükselişle başladı. Uzmanlar bilanço sezonunun sona yaklaşmasıyla borsaları FED kararlarının hakim olduğu zorlu bir dönemin beklediğini belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Haziran’ın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar zorlu bir Mayıs ayından sonra yeni aya temiz bir başlangıç yapmak istiyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 artışla 33.099,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 artışla 4.152,16 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,11 yükselişle 12.215,00 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0131 yükselişle %2,853 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Salesforce bilançosunun beklentileri aşmasından destek aldı. Bulut yazılım şirketi ilk çeyrekte beklentileri aştığını gösteren bilançosunun ardından yeni güne %12’nin üzerinde yükselişle başladı. Bilanço haberinin ardından diğer büyük yazılım şirketleri de yükselişe geçti. ServiceNow ve Adobe hisseleri %4 civarı yükseldi.

Enerji hisseleri de yeni güne yükselişle başladı. Marahon Oil ve Devon Energy hisseleri %2 civarında yükseldi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsaları oldukça çalkantılı bir Mayıs ayını geride bırakıyor. Geçtiğimiz hafta görülen %6’lık güçlü rallinin ardından Dow Jones ve S&P 500 endeksleri ayı çok büyük bir düşüş göstermeden kapattı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise düşük performans göstererek aylık performansta %2’lik düşüş kaydetti.

Bununla birlikte aylık performanslar hisse senetlerindeki çalkantılı tabloyu tam olarak aktarmıyor. S&P 500 Endeksi ay içerisinde kısa bir süreliğine ayı piyasası topraklarına girdi. Endeks yılın ilk günlerinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesine göre %20’nin üzerinde düşüş göstermesine karşın geçtiğimiz hafta kaydettiği %6’lık ralliyle toparlandı. Nasdaq Endeksi ise tüm zamanların en yüksek seviyesinin %25,5 aşağısında ayı piyasasında işlem görüyor.

Haziran ayının ilk günlerinde FED’in Kovid pandemisi boyunca şişen 9 trilyon dolarlık bilançosunu düşürme planları etkili olacak. İlk çeyrek bilanço sezonunun sona yaklaşmasıyla ve FED’in önümüzdeki iki para politikası toplantısında faiz artışı konusundaki niyetini açıkça bildirmesiyle hisse senetleri yaz boyunca yön bulmakta zorlanabilir.

CNBC’nin haberine göre AlphaRtAI’ın Baş Yatırım Sorumlusu Max Gokhman piyasalara ilişkin açıklamasında, “Bir sonraki çeyreğin nasıl bir tablo ortaya çıkaracağını bekleyip görmek en iyisi. Temmuz ayının sonuna doğru ilerlediğimizde daha net bir resme sahip olacağız. O zamana kadar ayı piyasasını düşünme konusunda daha önyargıya sahip dalgalı bir piyasa göreceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Yatırımcıların FED umutları suya düştü

 

Resesyondan koruyacak 3 yatırım stratejisi

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)