E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Ekim 2022 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Endeksler FED’in faiz artışlarını duraklatacağı beklentisi yaratan haberlerden destek aldı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar son bilanço raporlarını ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışına ilişkin öngörüleri değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,85 artışla 30.592,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,69 artışla 3.691,19 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,30 yükselişle 10.647,13 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0296 yükselişle %4,262 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Wall Street Journal’ın ‘bazı FED yöneticilerinin büyük faiz artışlarından ve aşırı sıkı para politikasından endişe duyduğu’ haberiyle çalkalanıyor. Haberlerin etkileri borsaların açılış sırasında kaydettiği düşüşlerin tersine dönmesine ve endekslerin yükselişe geçmesine yol açtı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları haftanın son gününde bilançolardan destek alamadı. Dow Jones Endeksi’ne dahil şirketler American Express ve Verizon bilanço raporlarının ardından %4’ten fazla düştü.

Teknoloji cephesinde sosyal medya şirketi Snap bilançosunda beklentilerin altında kaldı ve üçüncü çeyrekte 1,13 milyar dolar gelir bildirdi. Bu gelir yıllık bazda sadece %6’lık bir büyümeyi temsil ediyor. Şirket için önemli bir gösterge olan kullanıcı başına ortalama gelir %11 düşüşle 3,11 dolara kadar geriledi.

CNBC’nin haberine göre Vital Knowledge’tan Adam Crisafulli borsalara ilişkin açıklamasında, “Yatırımcıların zihin yapısı oldukça karamsar ve hisse senetleri neredeyse her yerde satılıyor. Olumsuz tablonun arkasındaki suçlu dünya çapında hayal kırıklığı yaratan bir dizi bilançodur” ifadelerine yer verdi.

Wall Street endeksleri iki günlük düşüş serisi içerisinde. Yükselen tahvil faizleri hisse senetlerini baskılıyor. 10 yıllık ABD tahvil getirileri 2008’den bu yana görülmeyen seviyelere geldi ve gün içerisinde %4,29’a kadar ulaştı. Uzmanlara göre tahvil faizlerindeki yükseliş büyük oranda FED’in agresif faiz artışlarından kaynaklanıyor.

Batı ile Rusya arasında alüminyum savaşı

 

Bitcoin’de yükseliş yakın olabilir

 

Güçlenen dolar altını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)