E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Ocak 2023 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya pozitif başladı. Piyasalarda enflasyon ve FED gündemi faktörleri etkilerini hissettirmeyi sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları pazartesi gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar bir önceki seansta kaydedilen güçlü yükselişin ardından bir ralli inşa etmeyi hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 artışla 33.765,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,87 artışla 3.928,91 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,55 yükselişle 10.732,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0137 düşüşle %3,576 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında üç büyük endeks de cuma günü kaydettikleri yüksek performansla kasım ayından bu yana en iyi haftalarını geçirmişti. Dow Jones Endeksi’nin 700 puan yükseldiği haftanın son işlem gününde S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla %2,3 ve %2,6 yükselmişti. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre cuma günü açıklanan ekonomik veriler endekslerde hafta boyunca devam eden negatif seyri tersine çevirmişti.

Tarım dışı iştiham verilerinin ardından yükselen borsalar saatlik çalışan ücretlerinin beklentilerin altında büyümesini fiyatlandırdı. ABD’deki hizmet sektöründe daralma yaşandığını gösteren veriler ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının ekonomiyi yavaşlatma hedefine ulaştığına dair umutları artırdı.

Çarşamba günü açıklanan FED’in son para politikası tutanakları endekslerin hafta boyunca karamsar bir seyir izlemesine sebep olmuştu. Borsa uzmanları 2022 yılı boyunca piyasalarda baskı oluşturan enflasyon ve FED’in faiz kararı konularının etkilerini hissettirmeye devam ettiğini belirtiyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley E-Ticaret Birimi Genel Müdürü Chris Larkin, “Geçen hafta herhangi bir şeyin göstergesi olacaksa o da ‘2022'nin piyasa hareketinin çoğunluğunu yönlendiren enflasyon ve FED’in buna tepkisi faktörlerinin bu yıl da etkilerini göstermeye devam edeceği’ olacaktır. Geçtiğimiz hafta borsanın günlük hareketliliği piyasalarda daha geniş çaplı, uzun vadeli bir mücadelenin yıl boyunca devam edeceğini sembolize edebilir” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar gün içerisinde açıklanacak ABD tüketici beklentilerini ve tüketici kredisi verilerini izleyecek. Perşembe günü açıklanacak ABD aralık ayı tüketici fiyat endeksi rakamları ve cuma günü açıklanması beklenen büyük bankaların bilançoları hafta boyunca yatırımcıların gündeminde olacak.

Nicolas Taleb: Bitcoin kötü huylu bir tümör

 

Wall Street teknoloji hisselerine güveniyor

 

2022’nin ‘kötü adam’ı itibarını geri kazanabilecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)