E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Ocak 2023 - 18:10 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde 2023 rallisi devam ediyor. Nasdaq Bileşik Endeksi 3 gündür art arda gelen yükselişlerin ardından yeni güne de artıda başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar perşembe günü açıklanacak ABD tüketici fiyat endeksi verilerine odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 artışla 33.774,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,41 artışla 3.935,40 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,55 yükselişle 10.801,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0446 düşüşle %3,576 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji odaklı Nasdaq Bileşik Endeksi Salı günü %1 oranında yükselerek kasım ayından bu yana ilk kez üç kez üst üste yukarı yönü göstermişti. Endeks bugünü de yükselişle bitirirse eylül ayından bu yana ilk kez 4 gün boyunca devam eden bir ralli gerçekleştirmiş olacak. ABD borsalarındaki üç büyük endeks de yıla pozitif bir başlangıç yaprı.

2023 yılı teknoloji sektörü gibi piyasanın daha riskli alanlarına şimdilik bir rahatlama getirdi. Ancak birçok yatırımcı bilanço sezonu ve ABD Merkez Bankası’ndan beklenen faiz artışları nedeniyle hâlâ temkinli.

Servet danışmanlığı şirketi Bernstein’ın Kıdemli Yatırım Stratejisti Matthew Palazzolo, “FED’in faiz indirimine başlayacağı zamanı tahmin etmeye çalışmanın zor olacağını düşünüyorum. ABD Merkez Bankası’nın oranları düşürmeye başlayacağına ve önümüzde daha iyi piyasaların olacağına dair bazı kanıtlar var. Ancak bu ister 2024'te isterse 2023'ün sonlarında olsun, en azından şimdilik ocak ayının ortasındayız ve bu çok zor bir durum” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu yükseliş trendinin devam edebilmesi için en kritik göstergelerden birisi de yatın açıklanacak aralık ayı ABD tüketici fiyat endeksi raporu. Yatırımcılar ayrıca cuma günü büyük Wall Street bankalarının bildireceği bilançoları da merakla bekliyor.

Altın 2.000 dolar hedefi için FED’i bekliyor

 

Bitmek bilmeyen ayı piyasasında akıllı yatırımın 3 yolu

 

Dolar ‘ölüm haçı’ sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)