E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle başladığı günü karışık seyirle kapadı---

ABD borsaları yükselişle başladığı günü karışık seyirle kapadı

ABD borsaları yükselişle başladığı günü karışık seyirle kapadı
19 Aralık 2019 - 06:17 borsagundem.com

S&P 500 tüm zamanların rekorundan geri döndü. Dow Jones taşımacılık sektöründeki şok düşüşlerle erken kazançlarını kaybetti. Nasdaq günü artıda kapatmayı başardı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları yükselişle başladığı çarşamba gününü karışık bir seyirle kapadı. Dow ve S&P 500 gün sonunda eksiye düşerken Nasdaq kazançlarını gün sonuna taşıdı. 

Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Donald Trump için yapılan azil oturumu gölgesinde geçen seansta S&P 500, tüm zamanların en yüksek seviyesinden geri döndü. 

Nasdaq ise kazanç serisini altıncı güne çıkardı.

Dow Jones'un eksiye dönmesinde en büyük etken FedEx hisselerindeki sert düşüş oldu. FedEx'in hisseleri düşük kar tahmininin ardından yüzde 9.9 oranında değer kaybetti. FedEx'ten gelen kar uyarısı, rakip United Parcel Service hisselerine de baskı yaptı ve yüzde 1.8 oranında düşmesine yol açtı. FedEx ve UPS hisselerindeki düşüş, Dow Jones Transport Average'ın yüzde 0,9 oranında düşmesine neden oldu.

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 27.88 puan ve yüzde 0,10 oranında azalışla 28.239,28 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 1.38 puan ve yüzde 0,04 oranında kayıpla gün sonunda 3.191,14 seviyesine geriledi. Günü artıda bitiren tek endes olan Nasdaq ise 4,38 puan ve yüzde 0,05 oranında değer kazanarak 8.827,73 seviyesine yükseldi.

Wall Street analistleri, ABD ile Çin arasında varılan ticaret anlaşmasının küresel hisse senedii piyasaları için büyük bir riski ortadan kaldırdığını ve yıl sonuna kadar hisselaren daha fazla artacağını söyledi.

AZİL SORUŞTURMASI ETKİLEMEDİ

Bu arada Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili azil oturumu endeksleri fazla etkilemedi.

Avrupa borsaları, İngiltere hariç düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul negatif ayrıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)