E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişte---

ABD borsaları yükselişte

ABD borsaları yükselişte
09 Mart 2016 - 19:41 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, merkez bankalarının küresel büyümeyi desteklemek için teşvik sağlamaya devam edeceği beklentileriyle yükseldi

ABD hisse senetleri, merkez bankalarının yavaşlayan küresel büyümeyi desteklemek için teşvik sağlamaya devam edeceği beklentileri üzerine, enerji hisseleri öncülüğünde yükselişinin sekizinci yılına yöneldi.

Standard& Poor's 500 Endeksi, dün yüzde 1.1 ile iki haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, bugün New York'da 9:33 itibariyle yüzde 0.5 tırmanarak 1,988.84 seviyesine geldi.

Los Angeles'de hisse senedi işlemleri birimi idari başkanı Michael James, "Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'ndan ne sonuç çıkacağını ve S&P Endeksi'nin 2,000 seviyesinin üzerinde kalıcı olacağına ilişkin işaretler bekliyor." dedi ve "Yarın Draghi'nin yapacağı konuşmaya ilişkin beklentilerin olumlu olduğu net olarak görülüyor. Enerji hisselerinde algı olumluya dönüyor ve bugün petrolün iyileşmesiyle bir miktar olumlu algı oluşuyor” diye görüş bildirdi.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) ve önümüzdeki hafta Fed'den gelecek açıklamalar, olası ek teşvik kararı ve faiz oranlarının gidişatı hakkında fikir verebilir. AMB'nin büyümeyi artırmak için ek önlemler alacağına dair beklentiler, petrol fiyatlarında istikrarın oluşmaya başlaması ve olumlu gelen ABD verileri, küresel hisse senetlerinin son 3 haftada sıçrama yapmasına yardımcı oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)