E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükseliyor---

ABD borsaları yükseliyor

ABD borsaları yükseliyor
16 Haziran 2014 - 18:20 borsagundem.com

ABD hisseleri, bir haftalık düşüş sonrası, beklentinin üzerinde gelen sanayi üretimi verisi ile yükseliyor

ABD hisseleri, son bir ayın ilk haftalık düşüşü sonrasında, kurumsal anlaşmalar ve beklentinin üzerinde gelen sanayi üretimi verisinin, Irak'ta artan şiddet olaylarından baskın gelmesi ile yükseliyor. 

Covidien Plc, Medtronic Inc.'nin şirketi 42.9 milyar dolara satın alacağını bildirmesi ile yüzde 21 yükseldi. Williams Cos., Access Midstream Partners LP'nin kontrolünü 6 milyar dolar karşılığında satın almasıyla yüzde 22 sıçradı. Home Depot Inc. ise ABD'de konut sektörü güveninin son bir yılın en dik artışını kaydettiğini gösteren veri sonrasında yüzde 1.2 ilerleme kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 10:22'de 1,940.33 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 15.91 puan, yani yüzde 0.1 artışla 16,791.65 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 13 üzerinde seyretti. 

S&P 500 geçtiğimiz hafta, Irak gelişmeleri ile petrol fiyatlarının sekiz ayın zirvesine çıkması üzerine yüzde 0.7 gerileyerek, üç haftalık ralliyi sonlandırdı. 

IMF ABD ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini düşürürken, Fed'in faiz oranlarını yatırımcıların beklediğinden daha uzun süre düşük tutması için olanak sahibi olabileceğini söyledi. 

IMF ABD ekonomisinin yüzde 2 büyümesini beklerken, Nisan ayındaki tahmin yüzde 2.8 oranındaydı. IMF 2015 yılı tahminini değiştirmeyerek yüzde 3'te tuttu ve ABD'nin düşük enflasyon süreciyle beraber, tam istihdamı 2017 sonundan önce yakalayamayacağını ön gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)