E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarına veri dopingi---

ABD borsalarına veri dopingi

ABD borsalarına veri dopingi
14 Ağustos 2013 - 07:27 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, perakende satışlardaki artışın etkisi ile değer kazandı

ABD hisse senetleri dün, perakende satışlar verisinin ekonominin ılımlı bir şekilde toparlanmakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulunması ile birlikte yükseldi ve gösterge endeks Standard & Poor’s 500 (S&P 500) erken saatlerdeki kayıplarını geriye alarak artıya geçti.
Apple Inc., milyarder yatırımcı Carl Icahn'in şirkette daha fazla paya sahip olduğunu açıklamasının ardından yüzde 4.8'lik bir ralli yaptı. Bank of America Corp. ve Citigroup Inc., analist Dick Bove'un fiyatların ikiye katlanacağını söylemesinin ardından yüzde 0.62nın üzerinde bir çıkış gerçekleştirdi. PulteGroup Inc., yükselen faizlerden dolayı konut yapım şirketlerindeki satışların etkisi ile yüzde 2.3 kaybetti. U.S. Airways Group Inc., Adalet Bakanlığı'nın American Airlines ile planlanan birleşmenin bloke edilmesini tavsiye etmesinin ardından yüzde 13 düştü.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 1,694.16 puandan tamamladı. Dow Jones Endeksi 31.33 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 15,451.01 puandan kapandı. ABD borsalarında yaklaşık 5.6 milyar adet hisse el değiştirdi. Bu hacim, son üç ayın ortalamasının yüzde 12 altında.
Boston'da Pioneer Investment Management Inc. fon yöneticisi John Carey, "Ekonomik haberlerin genel tonı olunlu ve bu nedenle, belki, birkaç günlük düzeltmenin ardından bazı tepki alımları gelmiş olabilir," dedi ve "Yakında hızlı bir yükselişe girilip girilmeyeceğini bilmiyorum ama ekonomi iyileşiyor görünüyor. Yavaş ancak iyileşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)